eFotbal

Xavi si vyhlédl dlouhodobou náhradu za Albu. Vyrostla pod dohledem Citizens a teď září v Lipsku

Xavi si vyhlédl dlouhodobou náhradu za Albu. Vyrostla pod dohledem Citizens a teď září v Lipsku
Xavi si vyhlédl dlouhodobou náhradu za Albu. Vyrostla pod dohledem Citizens a teď září v LipskuFlashscore
Barcelona aktivně hledá dlouhodobou náhradu za Jordiho Albu. Levý obránce patří stále k nejlepším tvářím týmu, ale na Camp Nou si uvědomují, že ani on nemládne. Třiatřicetiletý španělský legionář by měl být postupem času nahrazen a Xavi chce po jeho bok dosadit nástupce již nyní, aby se od něj mohl ještě učit a zlepšovat.
Reklama
Reklama

Mundo Deportivo přispěchalo se jménem, které by mohlo v létě katalánské barvy posílit. Přestože se jedná o hráče španělského původu, většinu své dosavadní kariéry strávil v zahraničí a vychovat jej pomohla i mládežnická akademie Manchesteru City.

Pětadvacetiletý Angelino od roku 2020 zakotvil v Lipsku, kde se mu oproti Etihad Stadium dostalo slušného herního vytížení. Také letošní sezóna signalizuje jeho kvality, neboť ve dvaačtyřiceti zápasech napříč všemi soutěžemi vykázal tři trefy a dvanáct asistenci.

Lipsko začíná tušit, že i o tohoto hráče v jeho kabině bude v létě zájem. Bundesligový klub se pyšní skvělou prací se svými akvizicemi, které pak umí zpeněžit. Barcelona má ale i další alternativy, které by v případě nezdaru mohla oslovit. Ve Španělsku jsou skloňována jména jako Alejandro Grimaldo, José Gayá, Javi Galán a Sergio Reguilón.

Zdroj: mundodeportivo.com