eFotbal

Zádrhel v Ancelottiho kariéře. Jeho angažmá u brazilské repre vetuje prezident Lulo

Zádrhel v Ancelottiho kariéře. Jeho angažmá u brazilské repre vetuje prezident Lulo
Zádrhel v Ancelottiho kariéře. Jeho angažmá u brazilské repre vetuje prezident LuloFlashscore
Brazilskému prezidentovi Luizi Ináciu Lulovi da Silva se nelíbí záměr angažovat k fotbalové reprezentaci příští rok italského trenéra Carla Ancelottiho. Sedmasedmdesátiletá hlava státu v rozhovoru pro televizní stanici SBT vyjádřila podporu kouči Fluminense Fernandu Dinizovi, kterého tento týden národní svaz pověřil vedením národního mužstva na jeden rok.
Reklama
Reklama

"Ancelottiho obdivuji, ale italskou reprezentaci nikdy netrénoval. Proč neřeší problém Itálie, která se nekvalifikovala na loňské mistrovství světa?" uvedl Lula. "Já fandím Dinizovi. Je to osobnost, je kreativní a je tím, kdo velí kabině," prohlásil brazilský prezident.

Devětačtyřicetiletý Diniz zároveň s reprezentací dál povede i Fluminense. S národním týmem vstoupí do kvalifikace o mistrovství světa v roce 2026, kterou Brazilci zahájí 7. září domácím zápasem proti Bolívii. Ancelotti ho má po vypršení smlouvy v Realu vystřídat a podle představ šéfa brazilského fotbalu Ednalda Rodriguese vést pětinásobné mistry světa na Copě América v létě příštího roku.

"Trénovat v evropském klubu jedenáct reprezentantů je snadné. Ale přijít sem a vést Corinthians je dřina," řekl Lula s odkazem na klub, kterému hrozí sestup z brazilské ligy. "Chtěl bych vidět, co by Ancelotti dokázal s Corinthians. Problém není v Dinizovi. Problémem je, že teď nemáme takové hráče jako dřív," míní Lula. Brazilci loni na MS v Kataru vypadli ve čtvrtfinále. Po turnaji skončil u týmu kouč Tite.

Ancelotti by byl čtvrtým zahraničním trenérem na brazilské lavičce. Dosud posledním byl Argentinec Filpo Núňez, který vedl tým v jednom zápase v roce 1965. Čtyřiašedesátiletý Ital v roli trenéra slavil rekordní čtyři triumfy v Lize, dvakrát s AC Milán a dvakrát s Realem. Vedl také Bayern Mnichov, Juventus, Chelsea a Paris St. Germain.