eFotbal

Zájem o Bruna Guimaraese roste. Newcastle United před Mundialem chystá varování: Ruce pryč

Zájem o Bruna Guimaraese roste. Newcastle United před Mundialem chystá varování: Ruce pryč
Zájem o Bruna Guimaraese roste. Newcastle United před Mundialem chystá varování: Ruce pryčFlashscore
Jeho podpis z Lyonu v lednovém přestupovém termínu velký zájem nevyvolal. Byl považován za béčkovou variantu, poté co si zachraňující se Newcastle nesáhl na mnohem větší jména. O třičtvrtě roku později je situace úplně jiná.
Reklama
Reklama

Okolo záložníka Newcastlu United Bruna Guimaraese začínají točit velká jména. Podle anglických médií se na čtyřiadvacetitelý základní stavební kámen Eddieho Howea měli vyptávat z Chelsea, Liverpoolu a dokonce snad i z Realu Madrid. Vzhledem k tomu, že Brazilec má patřit k dlouhodobým součástem projektu, podle webu Chronicle Live plánuje Newcastle Guimaraesovi ještě před mistrovstvím světa nabídnout novou smlouvu, aby si zajistil, že v klubu zůstane i po této sezoně.

A v rámci této smlouvy, která by měla odehnat zájemce o šikovného Brazilce, který letos odehrál devět zápasů v dresu Strak, je ochotno vedení Newcastlu dokonce rozbít svou dosavadní platovou strukturu a jednomu z aktuálně nejlépe hodnocených středopolařů v Premier League nabídnout Guimaraesovi novou smlouvu s platem přesahujícím 200 tisíc liber týdně. Doposud je přitom nejlépe placený hráč týmu, z Atletica Madrid v lednu příchozivší Kieran Trippier, na dvou třetinách sumy. Trippier bere 145 tisíc měsíčně.

Guimaraes byl dlouhodobě v hledáčku předních týmu už na své předchozí štaci v Lyonu, kde nicméně trochu zanikal ve svitu třeba svého kolegy z národního týmu Lucase Pacquety, po příchodu do Newcastlu a pod vedením Eddieho Howea nicméně začal velmi rychle zářit. V loňské sezóně pomohl na jaře Newcastlu k záchraně pěti góly v sedmnácti zápasech (a přidal jednu asistenci), v tomto ročníku se po devíti zápasech ve kterých nastoupil pyšní bilancí 2+2.  Ještě víc než jeho produktivity si angličtí experti cení jeho participaci na výstavbě hry, kde se Guimaraes stal opravdu klíčem zlepšujícího se Newcastlu.