eFotbal

Zajímavé defenzivní zboží, které by si mohlo během tohoto léta výrazně polepšit

Zajímavé defenzivní zboží, které by si mohlo během tohoto léta výrazně polepšit
Zajímavé defenzivní zboží, které by si mohlo během tohoto léta výrazně polepšitFlashscore
V posledních letech se rodí schopní obránci jako houby po dešti. Mnozí přichází do nejlepších evropských soutěží nikoliv z hráčských akademií nejzvučnějších klubů, nýbrž z dalších koutů Evropy s vizitkou perspektivního zboží. V nedávné době tak třeba učinili Rúben Dias, Matthijs de Ligt nebo Eder Militao. Kdo by se mohl na podobnou cestu osudu vydat během letošního letního přestupového okna?
Reklama
Reklama
5) James Tavernier (Rangers)

Dnes už třicetiletý anglický legionář zakončil tuto sezónu jako nejlepší střelec uplynulého ročníku Evropské ligy, což je poměrně velké překvapení s ohledem na to, že se jedná o pravého obránce. Pro ty, kteří ale sledují skotskou nejvyšší soutěž, se zase o tak velký šok nejedná, neboť během svého působení v barvách Rangers odehrál již 347 zápasů a připsal si 83 gólů a 107 asistencí. I proto se spekuluje, že by odchovanec Newcastlu mohl na stará kolena zamířit do Premier League.

4) Pedro Porro (Sporting)

Přestupová politika je někdy matoucí a může nabídnout celou řadu zajímavých zápletek. Pedro Porro po dvou letech výborného hostování ve Sportingu podepsal na této adrese trvalou spolupráci a opustil tak Manchester City, kde si ani neškrtnul. Je tomu teprve pár dní, co se stal kmenovým hráčem klubu, ale zdá se, že se ve Sportingu příliš dlouho neohřeje. Tento tah byl učiněn, aby byl obratem prodán za nemalý obnos.

3) David Carmo (Braga)

Dvaadvacetiletý portugalský mladík vynechal vinou zranění podstatnou část uplynulé sezóně, přesto ve zbytku času vykazoval skvělou formu. Jeho talentu si všimli dravci napříč celou Evropou a očekává se, že jej někdo během léta z Bragy odloví. Jeho přednostní je dobré držení míče a síla ve vzdušných soubojích. První starty taktéž sbírá za národní výběr Portugalska, což by mohlo také sehrát svou roli při možném přestupu.

2) Goncalo Inácio (Sporting)

Aktuálně se právě s Carmou přetahuje o místo v národním týmu vedle Rúbena Diase. Dvacetiletý talent disponuje skvělou technikou, která mu zcela nepochybně zajistí hvězdnou budoucnost. Po levonohých obráncích je na trhu hlad, navíc jeho řešení některých situací vzbuzuje fotbalový obdiv. Svým spoluhráčům často pomáhá i směrem dopředu, proto je pro evropské velkokluby obrovským lákadlem.

1) Jurrien Timber (Ajax)

Z tohoto seznamu se jedná o nejvšestrannější jméno do defenzivní řady. Timber dokáže efektivně pracovat nejen ve středu obrany, ale i na jejím pravém kraji. Jeho spolupráce s Lisandrem Martinezem v této sezóně výraznou měrou pomohlo Ajaxu k titulu v Eredivisii, proto není divu, že trenér Erik ten Hag by rád na Old Trafford zamířil v jeho doprovodu. Nizozemský šampion jej v létě udrží jen stěží, proto se bude rozhodovat, která nabídka bude nejlukrativnější.

Pět střídání natrvalo? Premier League je nevyužívá. Po covidu to trenéři uplatňují i jako další zdržovací prvek

Zdroj: sportskeeda.com