eFotbal

Zajímavé tváře uplynulého Eura jednadvacítek. Kdo zanechal v myslích nejhlubší stopu?

Zajímavé tváře uplynulého Eura jednadvacítek. Kdo zanechal v myslích nejhlubší stopu?
Zajímavé tváře uplynulého Eura jednadvacítek. Kdo zanechal v myslích nejhlubší stopu?Flashscore
Letošní evropský šampionát hráčů do jednadvaceti let je již minulostí. Turnaj, který se koná každé dva roky, zná již své mistry. Tato událost je vždy zajímavou přehlídkou výjimečných a šikovných talentů z celé Evropy a také letos tomu nebylo jinak.
Reklama
Reklama

Podívejme se na pět jmen, které se podle portálu Sportskeeda prezentovaly skvělými výkony.

5) Levi Colwill (Anglie)

Na vrcholném turnaji jednadvacítek se představilo hned 16 zemí se zajímavými hráči, ale není divu, že v popředí zájmu byly tváře finalistů Anglie a Španělska. Ostrovní velmoc dokráčela k triumfu bez jediného inkasovanému gólu i díky práci mladého středního obránce Brightonu Leviho Colwilla. Ve svém věku ohromoval sebevědomím a vůdčími schopnostmi. Není divu, že po turnaji se již objevují zájemci, kteří by jej rádi zlákali do svých řad.

Foto: Anglická fotbalová reprezentace

4) Curtis Jones (Anglie)

Záložník Liverpoolu Curtis Jones odvedl v národních barvách výběru do U21 skvělou práci. Ve středu pole prokázal vůdčí schopnosti i herní inteligenci, ze které těžil celý tým. Vykázal odolnost vůči tlaku na výsledky a s nadhledem režíroval hru Three Lions. Za sebou má i zajímavou klubovou sezónu, proto by se mohl brzy stát stabilní součástkou sestavy Reds. Dá se označit za jeden z klíčových faktorů, které dovedl Anglii k triumfu.

Foto: Anglická fotbalová reprezentace

3) Rodri Sánchez (Španělsko)

Španělský záložník byl jedním z nejpůsobivějších hráčů celého turnaje. Jeho chytré přihrávky dělaly problémy každé defenzivě, která měla tu čest se proti tomuto výběru z Pyrenejského poloostrova postavit. Sánchez je tváří Realu Betis, ale po turnaji je velmi pravděpodobné, že se jej ujme některý ze zvučnějších klubů. Na Euru deklaroval, že už je připraven na novou a náročnější výzvu.

Foto: Španělská fotbalová reprezentace

2) Morgan Gibbs-White (Anglie)

V semifinále proti Izraeli se chytali fanoušci za hlavu, když v 17. minutě neproměnil pokutový kop, ale o 25 minut později to odčinil úvodní brankou tohoto zápasu. Po celý turnaj se ale prezentoval špičkovými výkony, nebylo to jen výraznou stopou proti zmíněné Izraeli či Portugalsku. Záložník Nottinghamu pomohl svému týmu gólem a třemi asistencemi a předpokládá se, že se s touto vizitkou na hráčském trhu nabídl pro některé ostrovní zájemce.

Foto: Anglická fotbalová reprezentace

1)  Sergio Gómez (Španělsko)

Dynamický mladík Manchesteru City byl na turnaji jednadvacítek poměrně velkým zjevením. Svými výkony bezesporu zamotal hlavu i kouči Pepu Guardiolovi, který by jej v další sezóně mohl více využívat ve hře Citizens. Svým způsobem to ale nebylo překvapení, protože Gómez jen potvrdil, že se mu v národních barvách daří. V šestnácti posledních zápasech za Španělsko vstřelil 9 gólů a přidal 8 asistencí. Na evropském šampionátu to byly 3 trefy a 2 asistence, za což si vysloužil korunku pro krále střelců spolu s Georgiyem Sudakovem z Ukrajiny a krajanem Abelem Ruizem.

Foto: Španělská fotbalová reprezentace