eFotbal

Žák nejprve vše viděl moc růžově, ale teď doufá, že jeho góly nejsou výjimka: Jen se nesmíme vidět v oblacích

Žák nejprve vše viděl moc růžově, ale teď doufá, že jeho góly nejsou výjimka: Jen se nesmíme vidět v oblacích
Žák nejprve vše viděl moc růžově, ale teď doufá, že jeho góly nejsou výjimka: Jen se nesmíme vidět v oblacíchFlashscore
Momentálně jedenáctým Teplicím se v roce 2022 na hráčském trhu dařilo a pokud jde o zajímavý útočný materiál, přivedení Senegalce Abdallaha Gninga nebylo jedinou zajímavou investicí, jež se Štěpánu Vachouškovi na Stínadlech podařila.
Reklama
Reklama

Již v úvodu roku skláři vsadili na Filipa Žáka, jehož hlavní trenér žlutomodrých barev Jiří Jarošík poznal během společné mise v druholigovém Prostějově.

Sedmadvacetiletý forvard s minulostí v Kroměříži, Nitře, HFK Olomouc, Hodoníně i Blansku poprvé ochutnal nejvyšší tuzemskou soutěž až letos a v této sezoně zatím přetavil 482 poskytnutých minut ve 4 branky, což je velmi solidní bilance.

V optimální formě se navíc kvůli předešlým zraněním začal cítit až v sedmém kole. "Zápasové tempo chybělo, sebekriticky musím říct, že v úvodu sezony ode mě výkony nebyly dobré. Jsem rád, že se dostávám do formy. A že jsme ve středu tabulky, kde chceme být. Jen se nesmíme vidět v oblacích," upozornil v rámci interview pro fkteplice.cz Žák.

Zatím naposledy se pomohl premiérovým hattrickem prvoligové kariéry popravit Pardubice. "Góly mě potěšily. Jsem útočník a my jsme hodnocení podle gólů, čísel, asistencí. Musím to zaklepat, že nám to s Gningem padá, na hřišti si rozumíme, on dal čtyři góly, já dal čtyři góly. Slušné od nás. Hattrick se nedává každý den, tenhle je můj první v profesionálním fotbale, prožívám to. Do týmové kasy zaplatím nějakou tisícovku. Za tři góly jsem strašně rád. Hlavně proto, že jsem se ze začátku sezony střelecky trápil. A těší mě, že ty branky pomohly týmu," pokračoval spoluhráč Fily, Kučery či Marečka.

Branky přitom sliboval severočeským fanouškům již po svém zimním příchodu a tehdy to od něj znělo hodně sebevědomě. Po čerstvých zkušenostech s elitními obránci už by příště svá prohlášení jistě krotil...

"Možná jsem to ze začátku viděl trošku růžově. Myslel jsem si, že to půjde samo, ale poznal jsem, že není taková sranda dávat tady góly jako ve druhé lize. Když to srovnám s Prostějovem: pohybovali jsme se v horních patrech tabulky, útočníkům se hraje dobře, když mají pět střel, tři tutovky. V Teplicích jsme bojovali o záchranu, v plno zápasech jsme vepředu jen běhali a nedostali se pořádně k zakončení. Cítím se teď každopádně dobře, dotrénoval jsem po zranění, po kterém to nebylo dobré. Pomohla mi samozřejmě reprezentační pauza, doběhal jsem to. Doufám, že ty góly nejsou výjimka a budu pokračovat dál," zakončil.

Už v sobotu si na jednoho ze dvou nejlepších střelců pět zápasů neporažených Teplic bude muset dát pozor Hradec Králové.

Klokani už nejsou jen bojovníci, kteří každého převálcují, vyhovuje jim útočný fotbal bez urputného bránění