eFotbal

Zastaví Teplice volný pád? Jsou mnohem slabší než kdysi, posily se zaseknou na penězích, má jasno Šmejkal

Zastaví Teplice volný pád? Jsou mnohem slabší než kdysi, posily se zaseknou na penězích, má jasno Šmejkal
Zastaví Teplice volný pád? Jsou mnohem slabší než kdysi, posily se zaseknou na penězích, má jasno ŠmejkalFlashscore
Když před čtyřmi lety dovedl Teplice ke skvělému pátému místu, ani on sám v té době netušil, jak moc volný pád tabulkou bude v klubu následovat. A na zlepšení to nevypadá ani letos, kdy je zatím mužstvo vedené Radimem Kučerou po třech kolech poslední a na kontě nemá ani bod. V čem je podle bývalého kouče sklářů Daniela Šmejkala ten hlavní problém, to prozradil v rozhovoru pro Deník Sport.
Reklama
Reklama

František Hrdlička. Uznávaný funkcionář po odborné i lidské stránce, který Teplice dlouhodobě držel nad vodou. Po jeho úmrtí před sedmi lety se klub začal nebezečně propadat, přičemž už loni se v nejvyší souteži zachránil tak tak. Jak to bude letos, nikdo neví, neboť odehrány jsou jen tři kola. Po nich ale Teplice nemají an bod a krčí se na dně tabulky, což fanouškům optimismus jistě příliš nedodává..."Myslím si, že i rok po smrti pana Hrdličky dokázal klub sehnat zajímavé tváře, ale pak už se to pomalu zastavilo. Opustili nás Kuba Hora, Michael Lüftner, kvůli věku skončil Štěpán Vachoušek. Zmizeli i David Vaněček s Romanem Potočným. To už je pět zvučných jmen, o které klub během roku a půl přišel a nedokázal je nahradit. Dnes mají Teplice mnohem slabší tým než tehdy,“  glosuje to pro Sport Šmejkal. 

"Vždycky se to zaseklo na penězích. Když nás někdo opustil, měli jsme za něho seznam vytipovaných hráčů a téměř vždy jsme skončili až u čtvrtého v pořadí. Buď k nám kluci nechtěli, nebo byly jejich nároky příliš vysoké. Ale Teplice v pozdější době dokázaly přivést dobrá jména. Přišli Kuba Mareš s Řezníčkem, spíš jde o to, jestli to byly v danou dobu ty pravé posily. V týmu jsem s nimi nebyl, netrénoval jsem je, tudíž si to netroufám posoudit,“ doplňuje bývalý kouč mužstva.Časy, kdy se za velké peníze prodávali borci jako Edin Džeko nebo Alex Král, jsou bohužel pryč. Stejně jako doba zvučných posil, na které v kase zkrátka nejsou prostředky. 

"Transferové období patří obecně ve fotbale k těm nejsložitějším. My trenéři musíme respektovat majitele, protože hráče neplatíme z vlastního. Tehdy jsme měli jasně dané, co si můžeme dovolit a co ne, což mi zpětně přijde férové. Snažili jsme se pracovat s tím, co jsme měli, ale naše předešlé pozice jsme nedokázali obhájit. A v dalších sezonách to jen pokračovalo,“ říká Šmejkal, jenž se z lavičky Teplic musel poroučet z dvanáctého místa v tabulce.Stihne teď podobný osud i Kučeru? "I když je začátek sezony, situace není vůbec příznivá. Ale věřím, že už teď proti Jablonci se mohou nastartovat. Jsem v tomhle optimista," podotýká Šmejkal.