eFotbal

Zdaleka nejde jen o Bužka a Slončíka. Červenka už na zlínské Letné nepracuje ani s dalšími sedmi hráči

Zdaleka nejde jen o Bužka a Slončíka. Červenka už na zlínské Letné nepracuje ani s dalšími sedmi hráči
Zdaleka nejde jen o Bužka a Slončíka. Červenka už na zlínské Letné nepracuje ani s dalšími sedmi hráčiFlashscore
Po delší době druholigoví "ševci" ze zlínské Letné se začali ve svém tréninkovém centru na Vršavě připravovat na nadcházející soutěžní ročník 2024/2025. Hlavní trenér žlutomodrého výběru Bronislav Červenka, jenž už v realizačním týmu nebude spolupracovat s Alešem Hellebrandem ani Otakarem Novákem, má zatím k dispozici šestnáct hráčů, které by měli postupně doplnit další tváře i nováčci.
Reklama
Reklama

Konce devatenáctiletých mladíků Alexandra Bužka (Slavia) i Toma Slončíka (Viktoria) už se vydatně probíraly i mediálně.

Zlínské prostředí však opustili také nigerijský forvard Kenneth Ikugar (na jaře 692 odehraných minut a jeden gól) a španělský středopolař Pablo Gonzáles (v sezoně naskočil do 13 duelů bez gólového vyústění).

Po hostování v klubu pokračovat nebudou ani Libor Holík (Plzeň), Tomáš Schánělec (Sparta) a Selmir Pidro (St. Louis).

Pardubické vedení pracuje na dodržení slibu. Východočeši podepsali dva stopery a zkouší dalšího. Jihlavě chtějí sebrat kapitána

Záložník Jakub Janetzký se nedokázal s vedením domluvit na novém kontraktu a v kariéře bude po pěti zlínských sezonách pokračovat v taktéž druholigové Zbrojovce Brno.

Budoucnost se intenzivně řeší také u perspektivního obránce Martina Cedidly, jenž debutoval ve zlínském áčku již před více než pěti lety jakožto sedmnáctiletý. Na prvních trénincích chyběl a ve vzduchu visí jeho odchod.

První přípravný duel léta čeká Zlín už 22. června proti Líšni. Poté dojde na přátelské střety s Vyškovem, Ružomberokem, Podbrezovou a Austrií Vídeň.