eFotbal

Ze Sparty má radost jen partička přeplacených lidí, kteří fotbal nemilují a jsou naprosto neúspěšní, kritizuje Csaplár

Ze Sparty má radost jen partička přeplacených lidí, kteří fotbal nemilují a jsou naprosto neúspěšní, kritizuje Csaplár
Ze Sparty má radost jen partička přeplacených lidí, kteří fotbal nemilují a jsou naprosto neúspěšní, kritizuje CsaplárFlashscore
Josef Csaplár už v minulosti několikrát vyzýval nekompetentní lidi ve Spartě, aby odstoupili a byli nahrazeni kompetentními. A činí tak i v současnosti, den po odvolání posledního trenérského štábu v čele s Pavlem Vrbu.
Reklama
Reklama

"Lidi, kteří si Spartu koupili, dostali do ruky klenot, vzor. Víte, možná je můj pohled až moc nadnesený, ale já prostě nahlížím na Spartu jako na Real Madrid střední a východní Evropy. Přijde mi, že lidi, kteří ji spravují, vůbec nevnímají, co znamená být opravdovým sparťanem. Jestli se jim za dobu, co Spartu vlastní, něco povedlo, tak to, že ze Sparty Praha udělali partu Prahu. Čiší na mě, že jsou skupinkou lidí, která se má dobře. A další skupina nemá problém ze sebe udělat loutky. Vytvořili si dohromady partičku a baví se. Fotbal je pro ně úplně něco jiného než pro kovaného sparťana, pro kterého je životním cílem, osudem," napsal na sport.cz devětapadesátiletý expert.

Příznivci rudých barev už podle něj na úspěch rezignovali. "Nevěří, že se Sparta dokáže vrátit tam, kde byla. Chápete vy, od majitele klubu dolů, že doslova a do písmene týráte a trápíte opravdové fanoušky? Uvědomujete si, kolik z nich brečí, jsou smutní, rozčarovaní? Chápete, že škodíte celému českému fotbalu? Chlubíte se něčím, co před vámi vybudovaly generace výborných hráčů, trenérů, funkcionářů, fanoušků. Vy jste ze Sparty udělali zmiňovanou partu lidí, která podle mě vůbec nepochopila. jaký klenot se jí dostal do ruky. Neví, co znamená historie, tradice Sparty. Nebo si to uvědomujete a děláte všechno naschvál. Protože pokud by někdo přišel do podobného klubu a dostal za úkol zdegradovat ho do bezvýznamnosti, tak se mu to asi nepovede líp," pokračoval na portálu sport.cz bývalý šéf Slavie, Viktorie Žižkov, Liberce i Wisly Plock.

Na hru Sparty se vážně nešlo koukat, prohlásil Vízek. Na Letné chce vidět Haška, jeho nástup však blokuje Křetínský

Co ho ještě udivuje? "Žasnu, kolik lidí na ředitelských pozicích, bývalých trenérů, se buší do hrudníku, jací jsou sparťani, přitom byli a jsou ze sebe ochotni udělat loutkoherce. Obhajují neobhajitelné, vysvětlují nevysvětlitelné. A všichni se zaštiťují slovem Sparta. Konkrétní být nechci, jména ať si dosadí každý sám. Když jsem se s řadou z nich bavil, říkal jsem jim, že jsou sice sparťani, ale až na čtvrtém místě. Na prvním místě jsou gážisty, kteří si spočetli, že být ve Spartě je prima džob, že jim na konta skáčou zajímavé částky. Pondělní odvolání trenéra Pavla Vrby s problémy Sparty vůbec nesouvisí. Byl asi třicátým trenérem Sparty za poslední roky, na Letnou dorazí v létě snad tisící hráč za tuto dobu. Z českého klenotu se bohužel stala pokusná laboratoř," zaznělo z úst kritického držitele tří klubových trofejí, jehož vyjádření nabídl server sport.cz.

Dvanáctinásobného mistra české ligy zkusil porovnat s pětinásobným domácím šampionem, který je nyní blízko k šestému primátu. V dotyčné souvislosti nepřímo naznačil, že by z fleku vyrazil i funkcionáře typu Dušana Svobody, který je členem Národní rady pro sport, předsedou LFA, členem VV FAČR i místopředsedou Sparty. "Když vezmu Plzeň, kde vládne Adolf Šádek. Neexistuje žádná kolektivní zodpovědnost, žádná parta Plzeň. Jde o naprosto tvrdě řízený klub, který dělá fotbal čtyřiadvacet hodin denně. Ale pozor, český fotbal, a po česku. Ale dělá. Titul v Plzni třikrát získal Pavel Vrba, ale získal ho také Miroslav Koubek, Karel Krejčí, měl by ho i Roman Pivarník. Teď ho možná udělá i Michal Bílek. Je to tedy řízený klub. A teď si vezměte Spartu. Kdo z ní má za posledních iks let radost? Jen partička přeplacených lidí, kteří fotbal nemilují a jsou naprosto neúspěšní. Bohužel jsou navíc lifrováni do vyšších struktur českého fotbalu, do LFA, do výkonného výboru. Neměli byste už pochopit, že Sparta není vaše hračka, elektrický vláček? Pokud si to nemyslíte, tak vás chci ujistit, že to tak ale vypadá," zakončil na sport.cz Csaplár.

Výměna trenéra? Na Spartě se musí udělat pořádek někde úplně jinde, říká Jaromír Blažek

Zdroj: sport.cz