eFotbal

Železní muži v poli? Slavná pražská "S" nikoho takového po jedenácti ligových kolech nemají...

Železní muži v poli? Slavná pražská "S" nikoho takového po jedenácti ligových kolech nemají...
Železní muži v poli? Slavná pražská "S" nikoho takového po jedenácti ligových kolech nemají...Flashscore
Pokud bychom si posvítili na strážce svatyně, kompletní minutáž v ligové sezoně 2023/2024 dosud odchytali Tomáš Grigar, Jan Hanuš, Jiří Letáček, Pavol Bajza či Matouš Trmal, jenž však absolvoval o zápas méně.
Reklama
Reklama

Také v poli se však najdou fotbalisté, kteří zatím svým týmům nechyběli ani minutu. Sigma Olomouc a Bohemians 1905 mají po dvou, Slovácko, Zlín, Hradec Králové a Jablonec po jednom zástupci.

Je zajímavé, že nejužší tuzemská špička reprezentovaná Spartou, Slavií nikoho takového nemá, za což může větší rotace kvůli boji na několika frontách včetně pohárové Evropy.

Obři v pralesech? Z gólů se radovali Lafata, Šimák, Fořt, Hološko, Kincl, Koller, Kladrubský, Kadlec, Koloušek i Holek

Za Sigmu odehráli k tomuto datu úplně všechno, čili všech 990 minut čistého času, obránci Vít Beneš a Ondřej Zmrzlý, což jsou právě teď základní stavební kameny hanácké družiny Václava Jílka (druhý zmiňovaný je mimochodem nejproduktivnější zadák celé soutěže).

V rámci Bohemians absolvovali všech jedenáct zápasů od první do poslední minuty defenzivní specialisté Matěj Hybš a Lukáš Hůlka, bez nichž si současnou vršovickou sestavu nedovede Jaroslav Veselý představit.

V Uherském Hradišti se pyšní nepostradatelným statusem funkční veterán Michal Kadlec, ve Zlíně hraje prim Dominik Simerský, v Hradci Králové v tomto směru vévodí Jakub Klíma a v Jablonci se trenér Radoslav Látal stoprocentně spoléhá jen na letní posilu Nemanju Tekijaškiho.

Stoprocentní vytížení mají také boleslavský stoper Marek Suchý a plzeňský štítový záložník Lukáš Kalvach, kteří jsou nyní na 900 absolvovaných minutách a čeká se na vzájemnou dohrávku obou klubů, k níž dojde 6. prosince.

8 hráčů v poli, kteří dosud ve FORTUNA:LIZE nevynechali ani minutu:

Michal Kadlec (Slovácko)Vít Beneš (Sigma)Dominik Simerský (Zlín)Matěj Hybš (Bohemians)Lukáš Hůlka (Bohemians)Jakub Klíma (Hradec Králové)Ondřej Zmrzlý (Sigma)Nemanja Tekijaški (Jablonec)

NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCI ČESKÉ LIGY? VLÁDCEM JE SIGMA, BODUJÍCÍ ZBOŽÍ NAJDETE I V HRADCI ČI NA LETNÉ