eFotbal

Zlínská reakce na tragickou sezonu? Prodloužení smluv čtyř opor!

Zlínská reakce na tragickou sezonu? Prodloužení smluv čtyř opor!
Zlínská reakce na tragickou sezonu? Prodloužení smluv čtyř opor!Flashscore
Vedení Zlína podepsalo smlouvy se čtveřicí dlouholetých opor. Na Letné zůstávají brankář Stanislav Dostál, stoper Dominik Simerský, záložník Jakub Janetzký a univerzál Antonín Fantiš. "Ševci", kteří v uplynulé sezoně uhájili prvoligovou příslušnost v baráži s Vyškovem.
Reklama
Reklama

Dvaatřicetiletý Dostál strávil ve Zlíně celou dosavadní kariéru. V první lize za něj odchytal 146 zápasů, v nichž vychytal 34 nul. "Zlínský fotbal je jako moje druhá rodina. Vážím si toho, že jsme se domluvili na prodloužení smlouvy, celou kariéru jsem strávil ve Zlíně a jsem rád, že zde můžu i nadále pokračovat. Věřím, že dáme dohromady dobrou partu a navážeme na zlepšené výkony z konce jarní části a výsledkově půjdeme nahoru," řekl Dostál.

Třicetiletý Simerský je ve Zlíně od roku 2020. V nejvyšší soutěži nastupoval i za Brno, Znojmo a Opavu. Dosud si připsal 174 ligových startů a vstřelil devět gólů.

Jednatřicetiletý Fantiš prožívá v dresu "Ševců" druhé angažmá, do klubu se vrátil v roce 2019. "Doufám jen, že se nebude opakovat minulá sezona, kdy to bylo na psychiku velmi náročné. To, jak se lidi tady semkli, mě ale utvrdilo v tom, že fotbal mají Zlíňané rádi. Doufám, že nás budou podporovat v co největším počtu i teď v nové sezoně," prohlásil Fantiš. Spolu s působením v Příbramě, Ostravě a Jablonci odehrál 306 ligových duelů a dal v nich 27 branek.

Šestadvacetiletý Janetzký působí ve Zlíně od léta 2019 po příchodu z Jablonce. S klubem prodloužil smlouvu do roku 2025. "Moc si toho vážím. Doufám, že navážeme na závěr minulé sezony a budeme pokračovat se stejnými výsledky a půjdeme výsledkově i tabulkou nahoru," uvedl odchovanec Opavy. V nejvyšší soutěži naskočil do 142 utkání a trefil se jedenáctkrát.