eFotbal

Změny v Chelsea zatím nezabraly. V lětě se dá čekat v kabině Blues hráčské zemětřesení

Změny v Chelsea zatím nezabraly. V lětě se dá čekat v kabině Blues hráčské zemětřesení
Změny v Chelsea zatím nezabraly. V lětě se dá čekat v kabině Blues hráčské zemětřeseníFlashscore
Londýnská Chelsea se zatím nedokázala vymanit z herní i výsledkové krize, ačkoliv na přestupovém trhu vykazuje v posledních oknech zvýšenou aktivitu. Velké výdaje na složení kabiny, časté výměny trenéra, to jsou zatím neefektivní faktory, které nedokázal nový majitel vyřešit. Také v létě bychom mohli být svědky celé řady změn nejen v kolonce nákupů, ale i odchodů ze Stamford Bridge. O čem se v této souvislosti na Ostrovech v posledních dnech píše?
Reklama
Reklama
3) Ian Maatsen

Jednadvacetiletý nizozemský obránce Ian Maatsen aktuálně tráví hostování v bundesligové Borussii Dortmund. Mladý bek operující na levém kraji defenzivy odehrál na podzim za Blues 15 zápasů, během lednového přestupového okna byl zapůjčen do BvB. V pěti zápasech si připsal dvě asistence a dle Daily Mail vysílá signály, že by si v Signal Iduna Parku uměl představit zůstat. Svou roli při rozhodování by mohla sehrát také přítomnost Pochettina na trenérském křesle, neboť argentinský stratég jej příliš nevyužíval.

Foto: Chelsea FC

2) Amadou Onana

Podle serveru Voetbalkrant se bude Chelsea v létě ucházet o služby belgického záložníka Amadoua Onany. Dvaadvacetiletý defenzivní štít s kořeny v Senegalu v této sezóně zaujal v barvách Evertonu a pod tamním stratégem Seanem Dychem se mu daří. The Toffies by o svou oporu přijít nechtěli, skloňována je částka ve výši 60 milionů eur a nesmíme zapomínat na konkurenční Arsenal, který by také rád Onanu zlákal do Londýna. V Godison Parku má platný kontrakt do roku 2027, proto jeho současný zaměstnavatel není nucen hráče pouštět pod cenou.

Foto: Everton FC

1) Jarrad Branthwaite

Loupení v Evertonu by mohlo být rovnou dvojité, neboť Blues mají zálusk také na jednadvacetiletého středního obránce Jarrada Branthwaitea. Ten je v této sezóně pro The Toffies příjemným zjevením a Chelsea v něm vidí potencionál náhradu za veterána Thiaga Silvu, kterému končí za pár měsíců smlouva. Reprezentant Anglie do jednadvaceti let je na Ostrovech žádaným zbožím, nabídku za jeho služby zvažují také Manchester United či Tottenham.

Foto: Everton FC