eFotbal

Známé tváře z Premier League, které by mohly za nemalé peníze převlékat trikot již příští měsíc

Známé tváře z Premier League, které by mohly za nemalé peníze převlékat trikot již příští měsíc
Známé tváře z Premier League, které by mohly za nemalé peníze převlékat trikot již příští měsícFlashscore
Každý zásah do fungujícího týmu může přinést obrovské pohromy. I přes to, že opačným směrem mohou do klubové pokladnice přitéct nemalé peníze. Každé vedení musí s trenéry vyhodnotit možné ztráty v poli, aby se neodrazily na výsledcích a devalvovaly veškeré ambice. V některých případech se také ale nemusí jednat o klíčové tváře, přesto mohou balit kufry za tučné sumy. Pokušitel hráči nabídne třeba lepší podmínky, větší herní vytížení a obměkčit musí i jeho zaměstnavatele. Ať tak či onak, v lednu můžeme být svědky některých personálních změn, které udiví veřejnost a vzbudí emoce. Tentokrát se zaměříme na Premier League a zmíníme hráče, kteří by se mohli během zimního přestupového okna stěhovat za nemalé peníze.
Reklama
Reklama
5) Noni Madueke (Chelsea)

Jednadvacetiletý anglický křídelník přišel na Stamford Bridge v lednu tohoto roku z PSV s vizitkou perspektivního hráče. Částka 35 milionů eur se měla obratem vrátit s jeho přínosem ve hře, stejně tak smlouva v délce sedmi a půl roku. Na západní straně Londýna však začínají nabývat přesvědčení, že se možná nejednalo o trefu do černého. Ono je to dáno i prostorem a vytížením, které se Maduekovi příliš nedostává. Objevují se spekulace a možní zájemci, což nahrává do karet lednovému exodu. Bude zajímavé sledovat, zda budou Blues preferovat pouze zapůjčení nebo trvalý prodej.

4) Aaron Ramsdale (Arsenal)

Úpadek pětadvacetiletého anglického brankáře v Arsenalu byl náhlý a pro mnohé nečekaný. Ramsdale byl jednou z hvězd minulého ročníku Premier League, ve které Gunners dlouhou dobu živili naději na titul. Zatímco v minulé sezóně odchytal všech 38 ligových utkání, v létě přišla na Emirates Stadium konkurence David Rayi a herní vytížení rázem opadlo. Ramsdale byl náhle v úplně jiné situaci, která se podepsala i na jeho psychice. Pod tlakem chyboval a začal mnohem více pochybovat o své platnosti. Na jiné adrese by mohl znovu nabýt sebevědomí, stejně jako se stát oporou klubu.

3) Raphaël Varane (Manchester United)

Francouzský střední obránce přicházel z Realu Madrid na Old Trafford jako nový dirigent zadních řad, avšak vlivem několika faktorů a také vlastního poklesu formy náhle během podzimu vypadl ze základní sestavy. Přednost pod Erikem ten Hagem dostávají kromě Lindelöfa a Evanse i dříve kritizovaný Maguire, což vedlo k frustraci Varaneho a zvěsti, že během ledna změní klubovou příslušnost. Jako nejpravděpodobnější varianta se jeví přesun do Bayernu Mnichov, který se nikterak netají tím, že by jej rád měl ve svých řadách. 

2) Kalvin Phillips (Manchester City)

Každý hráč bez ohledu na věk potřebuje herní prostor a možnost se vyvíjet. Kalvin Phillips je vnímán jako velký talent, ale na lavičce Manchesteru City promarnil téměř rok a půl své kariéry. Z Leedsu přišel se skvělou vizitkou, ale na Etihad Stadium ji neměl možnost obhájit. I díky tomu vypadl z plánu anglické reprezentace a s ohledem na Euro v příštím roce by potřeboval najít adresu, kde se dočká adekvátního vytížení. Defenzivní štít byl v uplynulých měsících spojován s některými celky z Ostrovů, ale třeba i slavnou Barcelonou.

1) Jadon Sancho (Manchester United)

Třiadvacetiletý anglický mladík si udělal dobré jméno v Dormundu, kde vyrostl v zajímavou hvězdičku. Nákladný přesun zpět do rodné země ale nevyšel podle představ a v Manchesteru United zůstal Sancho daleko za očekáváním. Vše vyvrcholilo frustrací hráče a sporem s nizozemským koučem Ten Hagem. Od té doby je ofenzivní mladík mimo tým a nikdo nepochybuje o tom, že jediným řešením je lednový odchod. S ohledem na výši investice, kterou Rudí ďáblové vynaložili na jeho zisk, musí přijít nabídka, která alespoň trochu zmírní celkovou ztrátu.