eFotbal

Známé zboží operující v Bundeslize, které uvízlo v hledáčku Realu Madrid pro příští léto

Známé zboží operující v Bundeslize, které uvízlo v hledáčku Realu Madrid pro příští léto
Známé zboží operující v Bundeslize, které uvízlo v hledáčku Realu Madrid pro příští létoFlashscore
Bílý balet by se mohl po této sezóně významně posílit v německé nejvyšší soutěži. Podle informací portálu Fichajes má gigant z LaLigy spadeno hned na pětici hráčů, které by navíc mohl doplnit také trenér Leverkusenu Xabi Alonso. Která jména jsou spojována s letním přesunem na San Bernabéu?
Reklama
Reklama
5) Alphonso Davies (Bayern Mnichov)

Loupit v Allianz Aréně se Bílému baletu v minulosti již několikrát vyplatilo. Již delší dobu je se španělským královským klubem spojován dvaadvacetiletý levý obránce kanadského původu Alphonso Davies. Talentovaný bek má s Bayernem platný kontrakt jen do roku 2025, proto se očekává, že po této sezóně se intenzivně bude řešit jeho budoucnost. Bavorská mašina by s ním ráda spolupráci prodloužila, ale dosavadní jednání se zatím minula účinkem.

Foto: FC Bayern Mnichov

4) Jamal Musiala (Bayern Mnichov)

Další perspektivní tvář aktuálního mistra Bundesligy, která uvízla v hledáčku zahraničních dravců. Teprve dvacetiletý záložník je odchovancem Bayernu Mnichov a německý obr na něm chce stavět i do budoucna. Jen vysoká nabídka by mohla tento scénář zvrátit, ale Real Madrid umí být na přestupovém trhu přesvědčivý. Musiala se již etabloval ve stabilní tvář německé reprezentace a jeho hru zdobí chytrost a schopnost vysílat spoluhráče do nebezpečných šancí. V Allianz Aréně má platný kontrakt do roku 2026.

Foto: FC Bayern Mnichov

3) Jeremie Frimpong (Leverkusen)

Jeho rychlost a technické nadání ohromuje veřejnost již delší dobu. Dvaadvacetiletý nizozemský obránce operující na pravé straně byl během letošního léta spojován s několika pokušiteli z Premier League, ale k přesunu na Ostrovy nakonec nedošlo. Pro Bayer je jednou z klíčových tváří a vedení klubu již dalo zřetelné signály, že nebude naslouchat každé předložené nabídce, která se namane. Pravdou je, že cenovka Frimponga stoupá každým zápasem a v létě bychom se mohli bavit o poměrně tučně sumě na jeho vykoupení.

Foto: Bayer 04 Leverkusen

2) Florian Wirtz (Leverkusen)

Další budoucnost německé reprezentace, na kterou pějí ódy ze všech stran. Teprve dvacetiletá hvězdička Leverkusenu vykazuje obrovský potenciál a jeho přínos je neoddiskutovatelný. Po jeho službách pošilhával v první polovině roku Bayern, ale pozornosti neunikl ani ve Španělsku. Získat jej bude Real Madrid stát nemalou sumu, ale v časech, kdy na San Bernabéu hledají nové záložníky, by neměl být problém šáhnout si hlouběji do kapsy.

Foto: Bayer 04 Leverkusen

1) Victor Boniface (Leverkusen)

Nigerijský útočník s klubovou minulostí v belgickém Royale Union Saint-Gilloise se jeví jako přestupová trefa do černého. Xabi Alonso jej přivedl, aby střílel góly a Boniface tento úkol plní možná i nad plán. Rázem se z něj stalo velmi žhavé zboží na hráčském trhu. V případě, že by na trenérském křesle Alonso nahradil Ancelottiho, mohl by se pokoušet některé své svěřence z Bayeru zlákat na další společnou cestu.

Foto: Bayer 04 Leverkusen