eFotbal

Odstřelil Hranáče, teď je v Hoffenheimu sám v ohrožení. Kouč Matarazzo prosí o trpělivost

René Machálek
Skončí Pellegrino Matarazzo v roli hlavního kouče Hoffenheimu?
Skončí Pellegrino Matarazzo v roli hlavního kouče Hoffenheimu? ČTK / imago sportfotodienst / Michael Weber IMAGEPOWER
Bude stát domácí porážka 3:4 s Werderem Brémy místo trenéra Hoffenheimu Pellegrina Matarazza? Po závěrečném hvizdu muselo být kouči jasné, že je jeho pozice v ohrožení. Jeho tým vedl za 12 minut 3:0, ale pak přišel kolaps. Odborný magazín Kicker píše o tom, že by mohl klub angažovat kouče Davida Wagnera. V médiích se přitom přetřásal možný příchod jeho jmenovce Sandra, ten ale zůstane u německé reprezentace.
Reklama
Reklama

Matarazzo musel být na mrtvici. Jeho tým vedl po 12 minutách 3:0 a vše vypadalo parádně. Jenže nakonec přišel kolaps a porážka 3:4. "Musíme se odrazit od těch prvních minut a výkon přenést do dalšího utkání," konstatoval kouč. I Kicker přiznává, že zmíněná pasáž utkání proti Werderu byla nejpovedenější ze strany Hoffenheimu v této sezoně. 

Místo pohodového dohrání zápasu přišlo vyloučení na straně domácích. Brémy tak postupně ukrajovaly z manka a nakonec skóre překlopily na svou stranu úplně. "Něco takového by se nemělo stávat, zvlášť když vedete 3:0," věděl kouč poražených a hodně se zlobil na vyloučeného Nsokiho. "Neudělal to schválně. V tom hráči je obrovský potenciál," pravil nakonec smířlivě.

Jenže Hoffenheim prohrál a možná to bude stát kouče, který nedávno v médiích znectil českého obránce Robina Hranáče. Na jeho adresu uvedl, že na nejvyšší německou soutěž nemá kvality. O konci Matarazza už se psalo v Německu dvakrát, vždy ale krizovou chvíli zvládl ustát. Teď se v souvislosti s trenérskou změnou píše o Hoffenheimu znovu. Klub se i celkově potácí v krizi, za posily utratil rekordní balík eur (60 milionů), i kvůli tomu je 16. místo zklamáním. Jenže se také píše o tom, že posily přišly pozdě.

Matarazzo teď hlavně apeluje na trpělivost. "Jsme ve fázi přestavby týmu. Výkony ještě nejsou stabilní. Červená karta a inkasovaný gól nás rozhodily," konstatoval.

Zatím není jasné, zda vedení jeho žádosti vyhoví a dá mu šanci i dál. Už nějakou chvíli se totiž spekulovalo o tom, že má Hoffenheim zájem o služby asistenta kouče německé reprezentace Sandro Wagnera. Jenže toho národní tým do mistrovství světa nehodlá uvolnit. Ve hře mělo být údajně jméno Martina Demichelise, jenž ukončil své působení v River Plate. Ani v tomto případě ale námluvy neklapnou, protože se upsal mexickému CF Monterrey.

A tak je na klubovém radaru Wagner číslo 2. Tentokrát David, bývalý hlavní trenér FC Schalke 04, Huddersfieldu ši Young Boys Bern byl v květnu propuštěn z anglického Norwiche poté, co se klubu nepovedlo postoupit. V neděli byl podle Kickeru v hledišti Sinsheim Areny.