eFotbal

Červ měl být trumf, nakonec nedohrál. Červená v plánu nebyla, přiznal Koubek. Chyběl mu Chorý

Miroslav Koubek po zápase s Mladou Boleslaví postrádal Tomáše Chorého
Miroslav Koubek po zápase s Mladou Boleslaví postrádal Tomáše ChoréhoFC Viktoria Plzeň / Jan Kubíček
S červenými kartami se v 10. kole roztrhl pytel. Dalším zápasem, kde rozhodčí tasil hned dvě, bylo střetnutí Plzně s Mladou Boleslaví. Středočeši, kteří hráli bezmála 40 minut v oslabení, si nakonec ze Štruncových sadů odvezli cenný bod. "Myslím, že jsme podali mnohem vyzrálejší výkon, než v posledních zápasech," řekl spokojený kouč Boleslavi Andreas Brännström (48).
Reklama
Reklama

Miroslav Koubek na druhé straně úplně nadšený nebyl. Jeho svěřenci hráli od 49. minuty v přesilovce, příliš šancí si ale nevytvořili a v lize podruhé za sebou nedokázali vyhrát. 

"Měli jsme ten zápas zvládnout. Měli jsme využít domácího prostředí. Boleslav ale ukázala, že je to kvalitní evropské mužstvo a ukázala tady svou kvalitu. Má velice dobrý přechod do útoku, nebezpečné brejky. Na druhé straně jsou velice kvalitní i v defenzivě, což nám dnes dělalo problém," připustil Koubek před kamerami O2 TV Sport. 

Jeho tým měl opticky víc ze hry, ofenzivní akce ale byly pomalé a přípravná fáze prakticky k ničemu nevedla. Viktoria si tak zkoušela pomáhat centry ze strany, moc šancí si ale nevytvořila.

"Měli jsme asi tisíc centrů, ale nedokázali jsme z nich udeřit. V dnešním zápase se naplno ukázalo, jak nám chybí Tomáš Chorý. Na druhou stranu, z tolika možností se musíme dostat do zakončení, v boxu jsme byli málo důrazní," postěžoval si Koubek.  

“Myslím si, že všechny akce nebyly úplně špatné, ale vždy tomu chybělo finále. Boleslav nás ubránila a potvrdila, že je kompaktní družstvo s chasníky v obraně i v záloze,” dodal plzeňský kouč.

Mrzelo ho, že jeho svěřenci inkasovali z jediné větší šance soupeře. “Ta branka byla trochu nešťastná. Adu nahoře neudržel jediný balón a jeho ztráta předcházela i tomu gólu. Vydra měl uprostřed dost času a krásně vypálil, my jsme si nepohlídali dorážku. Nic moc dalšího neměli.”

Právě boleslavský Vydra, který svou dělovkou vytvořil vyrovnávací gól pro Tomáše Ladru, patřil k nejlepším hráčům zápasu. Mládežnický reprezentant si poradil i s přesunem ze středu zálohy do stoperské trojice, kde nahradil vyloučeného Denise Donáta.

"Patrik odehrál skvělý zápas v záloze, takže jsem ho nechtěl stahovat, ale po červené kartě jsem neměl na výběr. Jsem rád, že ukázal svou kvalitu i vzadu a odehrál s přehledem i stopera," řekl trenér Brännström.

Jeho výběr, stejně jako Plzeň, ve čtvrtek čeká utkání v pohárové Evropě. Plzeňský realizační tým i proto v úvodu šetřil Lukáše Červa, který do zápasu vstoupil až ve druhém poločase. Nakonec ale kvůli vyloučení zápas nedohrál. 

“Chtěli jsme ho pošetřit. V poslední době toho odehrál opravdu hodně, šel proto na hřiště až do druhého poločasu, ve kterém nám měl pomoci svým zápalem a agresivitou. Nakonec se stal obětí trochu nešťastného zákroku a vyfasoval červenou kartu. To už jsme ale v plánu neměli,” řekl už s úsměvem na rtech Koubek.

Ewerton nezvládl Panenku, pak se vykoupil. Straka v rozpacích: Jsme v tristní situaci