eFotbal

Unavená Plzeň? Někteří hráči jedou možná přes závit, mínil expert. Kouč Koubek nesouhlasil

Podepsala se na výkonu Plzně proti Boleslavi únava z náročného programu Viktorie? Expert Jan Rajnoch naznačil, že ano.
Podepsala se na výkonu Plzně proti Boleslavi únava z náročného programu Viktorie? Expert Jan Rajnoch naznačil, že ano.FC Viktoria Plzeň/Ondřej Pastor
Viktoria Plzeň v neděli doma remizovala v ligovém šlágru dvou českých pohárových zástupců s Mladou Boleslaví 1:1 a podle experta Jana Rajnocha se na domácím týmu podepsala únava z náročného programu. "U Plzně mi chyběl větší drajv směrem do zakončení. Za mě je to důsledek náročného programu, kdy někteří hráči jednou možná malinko přes závit," našel důvod klopýtnutí ve studiu O2 TV. Trenér Viktorie s ním ale nesouhlasil.
Reklama
Reklama

Zisk pro Mladou Boleslav, ztráta pro Plzeň. Takové bylo základní hodnocení konečné remízy 1:1 ve Štruncových sadech. Expert ocenil, že duel dvou pohárových zástupců nabídl kvalitní utkání a ukázal taktickou vyzrálost obou týmů. Jenže, stejně se čekalo, že si západočeský tým připíše do tabulky tři body.

"U Plzně mi chyběl větší drajv jít do zakončení a zápas rozhodnout. Měla územní převahu, byla na míči, ale neviděl jsem žádnou vyloženou šanci, kterou by Trmal musel řešit," naznačil Rajnoch, proč Plzeň nakonec nezvítězila. 

Příčinu viděl v nabitém programu Viktorie. Ta se ve čtvrtek vyždímala v Evropské lize na půdě Frankfurtu, kde v závěru dosáhla na remízu 3:3, když vyrovnávala dvoubrankové manko v závěru duelu. A tak nejspíš chyběly v neděli Plzni síly. "Je to i důsledek náročného programu, fyzicky i mentálně. Někteří kluci už jedou možná malinko přes závit," neskrýval Rajnoch. "Vím, že jsme pořád ve čtvrtině soutěže, ale někteří plzeňští hráči těch zápasů mají moc," poznamenal bývalý obránce či záložník řady prvoligových celků.

"Po emočně náročném čtvrtku ve Frankfurtu není úplně jednoduché přepnout na ligu a navíc, když přijede soupeř jako Boleslav, který je velmi dobře nachystaný. Vůle rozhodnout tam nebyla, ale to není kritika Plzně," doplnil.

Trenér Miroslav Koubek souhlasil s tím, že v ofenzivních choutkách Viktorie nebylo tolik důrazu jako obyčejně. "Cítil jsem z finálních řešení málo důrazu v boxu. Všechny akce ale nebyly špatné, jen chyběl poslední krok, víc se prosadit jeden na jednoho. Pokusy tam byly, ale Boleslav má vzadu chasníky a dobře to ubránila," řekl Koubek.

O únavě týmu mluvit nechtěl. "To bych neřekl. Spíš jsme dostali gól po akci, kdy Vydra krásně vypálil a skončilo to brankou. Měli pak ještě jednu šanci a jinak nic," doplnil. "Takže únava tam nebyla, vytvořili jsme si tlak. Mužstvu toho zase tolik nemůžu vytknout. Únavu jsem tam neviděl," doplnil.

Nakonec ale přiznal, že na začátku utkání šetřil Lukáše Červa. "Věděli jsme, že přijde do zápasu později, protože program je náročný. On toho měl v poslední době opravdu hodně. Za stavu 1:1 se Lukáš nabízel, aby tam vnesl tu svoji energii. Bohužel se stal obětí takového nešťastného zákroku," konstatoval Koubek.

Možná se čekalo, že se více prosadí v ofenzivě urostlý Vašulín. "Na něj jsem se zaměřil a nebyl tak výrazný, Adu sice podle trenéra neudržel ani jeden balon, ale furt byl víc vidět než Vašulín. Přitom to je velice dobrý hráč, byl to skvělý nákup. Typologií jiný takový hráč u nás není," konstatoval Rajnoch.

Hráče ve svém hodnocení podržel. "Asi potřebuje více času. I Tomáš Chorý ho potřeboval. Potřebuje čas trošku navnímat systém a styl Plzně pod trenérem Koubkem. I přesto, že ho zná, má teď jiné spoluhráče, je tam jiná kvalita. Teprve to bude velká posila," věřil Rajnoch.