eFotbal

Dynamo opět padlo a je nejhorší v historii. Teplice porazily Slovácko a Boleslav remizovala v Ďolíčku

Livesport
Aktualizováno
České Budějovice se pod vedením Františka Straky trápí.
České Budějovice se pod vedením Františka Straky trápí.Profimedia
Karviná opanovala utkání 12. kola Chance Ligy s Českými Budějovicemi, které porazila 4:1 a připravila jim desátou ligovou prohru v sezoně. Dvěma brankami se o to hlavní měrou postaral ve výborné formě hrající útočník Filip Vecheta. Zvítězily také Teplice, které uspěly na Slovácku. Bohemians v závěru srovnali duel s Mladou Boleslaví.
Reklama
Reklama

Karviná – České Budějovice 4:1

Domácí před nedělním utkáním naposledy remizovali 0:0 s Hradcem Králové a na kontě měli jedinou porážku z předchozích šesti zápasů v lize (2-3-1). Naproti tomu hosté v 11. kole nestačily na Slovácko a s pouhým bodem se nacházeli na samém dně tabulky. Dynamo navíc čtyři z devíti porážek zaznamenalo venku, kde jako jediné v sezoně nebodovalo, přičemž na vítězství na venkovním stadionu čeká od října 2022.

První zajímavé akce se diváci na Městském stadionu dočkali už v šesté minutě zápasu, kdy šli domácí Andrija Ražnatovič a Amar Memič sami na branku hostů. Kvůli včasnému obrannému zákroku Jihočechů se ale ke střele nedostali. Karviná slavila až o minutu později, kdy Giannis-Fivos Botos našel přesnou přihrávkou Filipa Vechetu, jehož tečovaný pokus zpoza šestnáctky nakonec skončil v síti.

I přes jasnou herní dominanci Slezanů se do gólové příležitosti dostali i svěřenci Františka Straky. Ve 25. minutě se Ubong Ekpai dostal po individuálním průniku až do pokutového území, kde nastřelil břevno karvinské branky. V 29. minutě se ale opět radovali domácí, Amar Memič poslal přímý kop nákopem na zadní tyč, nikdo z hráčů balón ale netečoval a k překvapení brankáře Viléma Fendricha doputoval až do sítě.

I ve druhém poločase vstřelili hráči Karviné rychlý gól. Po pár sekundách využil zmatku v soupeřově vápně Kristián Vallo, jenž dokázal hostům odebrat balon a přihrát jej Vechetovi, který střelou na bližší tyč znovu propálil Fendricha. Jihočeský debakl v 63. minutě korunoval Kahuan Vinicius, který se po přihrávce od Botase na hranici malého vápna nemýlil a nasměroval míč k tyči. Hosté v samotném závěru zápasu alespoň snížili po přesné hlavičce Jakub Matoušek.

Domácí čeká příští neděli utkání v Mladé Boleslavi. České Budějovice si budou chtít spravit chuť v sobotu na Střeleckém ostrově, kde přivítají Hradec Králové.

Bohemians – Mladá Boleslav 2:2

Oba celky měly před duelem stejný bodový zisk (12) a shodně vyhrály jediný z posledních pěti zápasů Chance Ligy. Větší chuť byla od začátku vidět na domácích, kteří mohli jít brzy do vedení, nicméně Dominik Pleštil únik z pravé strany do vápna neproměnil, reflexivně pak po jeho hlavičce z malého vápna zasáhl brankář Matouš Trmal.

Mladá Boleslav se dlouho nedokázala vymanit z územní převahy Bohemians, ale byli to právě hosté, kteří ve 39. minutě otevřeli skóre. K míči se na levé straně dostal Vasil Kušej, který vyslal přesný přízemní centr do prostoru penalty, kam si naběhl Lukáš Mašek a neměl problém trefit odkrytou bránu.

Trenér domácích Jaroslav Veselý provedl v poločase tři střídání a bylo vidět, že hra Bohemians ožila. Kvůli nepřesnostem se ale klokani dlouho nedokázali propracovat do větší šance. Až v 65. minutě se uprostřed pole ujal míče Aleš Čermák, který vyslal do sprintu do otevřené obrany Václava Drchala, jehož centr před bránu uklidil do sítě Vladimír Zeman

Za několik minut mohlo být pro domácí ještě veseleji, avšak Trmal zabránil jak teči Marka Suchého, tak hlavičce Čermáka. Dění se deset minut před koncem základní hrací doby přesunulo do vápna Bohemians. Nepřehledná situace po zahrání rukou Matěje Hybše nakonec vyústila v penaltu, kterou s přehledem proměnil Patrik Vydra.

V nastaveném čase byl odpískán pokutový kop za stejný prohřešek také proti Mladé Boleslavi, rukou tentokrát hrál Dominik Kostka. Penaltu sice Júsuf neproměnil, Trmal však vyrazil míč jen k bahrajnskému útočníkovi, který se napodruhé nemýlil.

Po gólově bohatém utkání se tedy týmy rozešly smírem. O další body bude Mladá Boleslav bojovat příští neděli na domácím stadionu proti Karviné, Bohemians odehrají ve stejný den veledůležitý duel na hřišti Teplic.

Slovácko - Teplice 0:2

Jestli by se dala shrnout prozatimní ligová sezona Slovácka do jednoho slova, tak by to byl zajisté výraz efektivita. Tým z Uherského Hradiště měl totiž na svém kontě po 10 zápasech pouhých osm vstřelených branek, ty mu nicméně stačily na umístění v horní polovině tabulky. Severočeši se naopak před reprezentační pauzou bodově nadechli, jelikož na důležitou výhru v Pardubicích navázali domácí remízou s Duklou.

Do zápasu vstoupilo lépe Slovácko, které si již během první půle začalo vytvářet slibné příležitosti. Na sklonku úvodní desetiminutovky našel Michal Trávník uvnitř vápna zcela volného Michala Kohúta, jehož ránu z první zastavilo břevno, od něhož se následně míč odrazil jen na brankovou čáru. Tyč zachránila hostující celek i o pár chvil později, kdy po dalším exkluzivním centru Trávníka hlavičkoval Tomáš Břečka.

Drtivá převaha týmu z Moravy pokračovala i nadále. Skvělým individuálním průnikem se blýskl Kim Seung-Bin, jehož následnou ránu pod břevno vyrazil skvělým zákrokem Richard Ludha. Neskutečný festival smůly pokračoval i nadále, další Kimův pokus totiž skončil i tentokrát na tyči. Bezbrankový stav však ve 42. minutě prolomil na druhé straně přesným zakončením z rychlého protiútoku hostující Gning, a poslal tak Skláře do poločasového vedení.

Po změně stran vzbudilo emoce počínání Josefa Švandy, jehož nešetrný zákrok na Kima byl po zhlédnutí záznamu vyhodnocen jako penaltový. Slovácko tak dostalo možnost zahrávat pokutový kop, ten ale v 60. minutě nevyužil ke srovnání Havlík, jenž bránu přestřelil. V 82. minutě pak hosté pojistili svou výhru, když se přesnou dorážkou prosadil důrazný Horský.

Slovácko tak sérii tří soutěžních výher prodloužit nedokázalo. Naopak Teplice díky sedmi bodům z posledních tří duelů postupně stoupají tabulkou. Další zápas sehrají Skláři příští neděli doma proti Bohemians, což při současné formě Klokanů může vyústit v další bodový přísun. Tým z Uherského Hradiště vycestuje o den dříve na stadion Liberce.