eFotbal

Kolaps Dukly ve druhé půli! Když v lize vypustíte deset minut, potrestá vás to, věděl Rada

Trenér Dukly Praha Petr Rada neskrýval rozčarování. Výkon jeho svěřenců ve druhé půli proti Liberci se mu nelíbil.
Trenér Dukly Praha Petr Rada neskrýval rozčarování. Výkon jeho svěřenců ve druhé půli proti Liberci se mu nelíbil.Radek Vebr / MFDNES + LN / Profimedia
Trenér pražské Dukly Petr Rada má zkušeností na rozdávání. Leckdo by si mohl říct, že už ho jen tak něco nemůže rozházet. Jenže propadák jeho svěřenců ve druhé půli duelu s Libercem jej pořádně naštval. "Byl to kolaps. Jestli hráči nepochopí, že sice vedou 1:0, ale musí dál hrát jako v první půli, tak nemáme šanci," hlásil kouč do kamer O2 TV. "Když v lize vypustíte deset minut, hned vás to potrestá," dodal po prohře 1:4.
Reklama
Reklama

Nováček z Julisky utkání rozjel velmi dobře. Dal gól a Liberec se do přestávky nedokázal příliš prosadit. Jenže po změně stran došlo k nevoli Rady i ke změně rolí obou týmů. Navrch měl najednou Slovan a vše korunoval třemi brankami v rychlém sledu. "To byl kolaps. Je to naše prokletí. Měli bychom být nabuzení, když vedeme 1:0. A my během deseti minut dostaneme tři góly. To nejde. Pokud hráči nepřejdou na tu nptu, že vedou a musí hrát pořád jako v prvním poločase, tak nemáme šanci," vykládal smutně Rada.

Přiznal, že se na lavičce necítil v tu chvíli komfortně. "Je to nepříjemný, protože si myslím, že jsme v první půli hráli dobře a měli jsme i dvě velké šance. Bohužel jsme je nevyužili. Byli jsme ale aktivní směrem dopředu, zlobili jsme jeden na jednoho," pochválil tým za představení v úvodních pětačtyřiceti minutách.

"Pak vstoupíte do druhé půle a během deseti minut dostanete tři góly. To otřese i zkušenějším člověkem. Je to škoda," neskrýval kouč zklamání. "Takhle si sami hráči kazí herní projev, který nebyl špatný. Ale když vypustíte v lize deset, patnáct minut, tak vás to potrestá," věděl.

Při zmínce o zahozených šancích zajímalo reportéra O2 TV, zda tedy dál pokračuje hledání gólového střelce. "To samozřejmě pokračuje. My jsme měli šance, bohužel jsme to nevyřešili tak, jak by se slušelo. Bohužel," pokrčil rameny.