eFotbal

Jestli beru bod? To se pletete, šli jsme vyhrát i v deseti, opravil trenér Sigmy reportéra

René Machálek
Trenér Sigmy Olomouc Tomáš Janotka
Trenér Sigmy Olomouc Tomáš JanotkaSK Sigma Olomouc
Pořádně rozpumpovaný byl po duelu Sigmy Olomouc s Jabloncem trenér domácích Hanáků Tomáš Janotka. Zápas skončil bezbrankovou remízou, domácí duel dohrávali o deseti. Když po závěrečném hvizdu reportér O2 TV vyzvídal, zda je spokojený s bodem, kouč ho zaskočil. "To se pletete, my jsme šli vyhrát i v deseti,“ konstatoval.
Reklama
Reklama

Sigma hrála o deseti celou druhou půli. V nastavení té první byl vyloučený kapitán Radim Breite. Janotka ale pořád burcoval tým, ať se snaží dosáhnout na tři body. "Jsem přesvědčený o tom, že jsme mohli vyhrát i v deseti a s tím jsme do toho druhý poločas šli. Nabádali jsme kluky, abychom důsledně a pečlivě bránili a vynahradili jsme toho jednoho hráče, který nám tam chybí. A ať se navíc pokusíme dovést zápas k vítězství,“ prozradil.

Celkově byl nadšený z toho, jaký byl k vidění na Hané zápas. "Myslím, že v první půli se hrál krásný fotbal a je strašná škoda červené karty, která pokazila atraktivní duel,“ posteskl si a vyjádřil se i k situaci, po níž šel jeho tým do deseti. "Nevím, jak se dá vyhnout, když vám někdo skočí pod nohy. A pokud to byla červená, tak měla být i penalta na Mikulenku.“

Kouč Hanáků se netají tím, že chce, aby jeho svěřenci hráli atraktivní fotbal. Tentokrát třeba měli za první poločas deset rohových kopů. "Měli jsme dát gól, ten by nám pomohl, měli bychom polštář. Jsem rád, že se kluci nebojí odvážně rozehrát signál a že se nám to vrací, i když tentokrát jsme branku nedali,“ konstatoval.

Janotka byl přesvědčený o tom, že jeho tým měl i v oslabení na to, aby dosáhl na tři body. "Budu neskromný, ale myslím, že se to dalo dovést do vítězství. I když jsme byli minus jeden hráč, tak jsme se snažili zůstat ve vysokém postavení, napadat a znervózněli jsme rozehrávku Jablonce. Škoda, že jsme z nějaké možnosti nedali gól,“ mrzelo ho.

Nadšený byl naopak z toho, že měl zápas grády a emoce. "To já mám rád, to je dobře. Chci pochválit všechny fanoušky, kteří nás podporovali, až na výjimky. Dovedli kluky k bodu a čistému kontu, kterého si ceníme, protože jsme na něj strašně dlouho čekali,“ dodal.