eFotbal

Sparta na lopatkách? Podali jsme nejlepší výkon v sezoně, zářil štěstím Koubek. Velebil bombarďáka Adua

René Machálek
Trenér Plzně Miroslav Koubek byl s výhrou proti Spartě spokojený
Trenér Plzně Miroslav Koubek byl s výhrou proti Spartě spokojenýFC Viktoria Plzeň
Nadšený, šťastný a také unavený po náročné bitvě. Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek si užíval euforie, kdy jeho svěřenci složili na lopatky mistrovskou Spartu 1:0 a přeskočili ji i v tabulce. Plzeň tak je momentálně druhá o sedm bodů za Slavií, letenskému celku patří zatím pomyslný bronz. "Budu jen chválit. Byl to jeden z nejlepších výkonů v sezoně, možná ten úplně nejlepší," zářil nejstarší trenér v Chance Lize.
Reklama
Reklama

Plzeň se netajila, že chce ze šlágru vytěžit tři body a také se jí to povedlo. "Je za tím hodně tvrdé práce, je za tím celoplošný presink. Jen jsem měl obavu, zda jsme schopní to takhle odehrát celý zápas, když máme takhle náročný program. Před kluky smekám. Běžecky i fyzicky to zvládli," konstatoval Koubek.

Klíčem k úspěchu bylo podle plzeňského trenéra napadání rozehrávky sparťanských stoperů. "Chtěli jsme napadat Panáka a Zeleného, využít přečíslení ve středu zálohy, to se dařilo. Před kluky smekám. Ke gólu jsme se postupně prokousávali až jsme se prokousali," zářil spokojeností zkušený trenér.

Hrdinou utkání se stal Prince Adu. Nový bombarďák Viktorie číslo jedna. "Věděli jsme, co v něm je. Samozřejmě je tu jen chvíli. Bylo otázkou, jak zapadne do mužstva, ale jde do rychle. Věděli jsme, že je produktivní," lebedil si Koubek před kamerami O2 TV.