eFotbal

Druholigové Táborsko mění trenéra! Vedení kvůli špatným výsledkům odvolalo Nádvorníka

Druholigové Táborsko mění trenéra! Vedení kvůli špatným výsledkům odvolalo Nádvorníka
Druholigové Táborsko mění trenéra! Vedení kvůli špatným výsledkům odvolalo NádvorníkaFC SILON Táborsko
Druholigový FC SILON už nepovede jako hlavní trenér Roman Nádvorník. "Vedení klubu ho po dlouhé a opravdu pečlivé úvaze odvolalo. Důvodem odvolání je nespokojenost s výsledky v aktuálním ročníku Chance Národní ligy a také nespokojenost s herním projevem," píše se na klubovém webu. Kdo jej na lavičce nahradí, to bude jasné nejspíš ve středu. Nejžhavějším adeptem má být podle informací eFotbal.cz bývalý kouč Chrudimi Radek Kronďák.
Reklama
Reklama

Jarní účastník baráže FC SILON Táborsko se v této sezoně herně i výsledkově trápí. Ve dvanácti zápasech tohoto ročníku získal klub 13 bodů,Profimedia když pouze třikrát zvítězil. Nespokojenost se týká zejména domácích zápasů, kde tým ze 7 duelů nasbíral 8 bodů.

"Rozhodnutí nebylo vůbec jednoduché, ale také nebylo zkratkovité. Zvažovali jsme ho velmi obezřetně a poctivě. Roman Nádvorník odvedl za dva roky v klubu obrovské penzum práce. Navzdory veškerému úsilí a podpoře, kterou mužstvo má, aktuální výsledky na hřišti neodpovídaly našim očekáváním, což nás přivedlo k těžkému rozhodnutí o odvolání. Viníky jsou v první řadě hráči a jejich výkonnost, která neodpovídá podmínkám, které mají k dispozici.“ uvedl ředitel klubu Martin Vozábal na webu.

Odvolán byl pouze hlavní trenér, další členové realizačního týmu prozatím pokračují. "Na výběru nového hlavního kouče A týmu klub FC SILON Táborsko intenzivně pracuje. Jeho jméno oznámí později," uvádí klub. Ten o odvolání Nádvorníka uvažoval již před duelem s rezervou Sparty, kdyby tým nezískal tři body, došlo by k trenérské změně už tehdy. Ale Táborsko i v deseti zápas vyhrálo a na nějaký čas kouče zachránilo. V souvislosti s možným angažmá v klubu bylo zmiňováno jméno Jiřího Lercha, bývalého kouče Dynama. Informace eFotbal.cz ale mluví o tom, že je favoritem číslo 1 trenér Radek Kronďák, bývalý kouč Chrudimi.

"Rádi bychom poděkovali trenérovi Romanu Nádvorníkovi za jeho neúnavnou práci a oddanost našemu klubu během posledních dvou let. Pod jeho vedením jsme dosáhli významných pokroků, zejména v rozvoji mladých hráčů a zlepšení týmové morálky. Teď ale naše mužstvo potřebuje získat nové impulzy,“ uzavřel ředitel klubu Vozábal.