eFotbal

Zbrojovka kouše další trapas. Ztratili jsme zápas, tohle beru na sebe, kál se trenér Hynek

Trenér Zbrojovky Brno Jaroslav Hynek bere další kolaps týmu na sebe.
Trenér Zbrojovky Brno Jaroslav Hynek bere další kolaps týmu na sebe.FC Zbrojovka Brno
Prokletí Zbrojovky Brno trvá i po dvanáctém kole druhé nejvyšší soutěže. Místo, aby slavná značka nastartovala, připravila svým fanouškům další infarktové chvilky. Ještě v 80. minutě vedla nad Vlašimí 2:0, nakonec ale bere jen bod. „Měli jsme to ukopat,“ kabonil se zklamaný trenér Jaroslav Hynek po závěrečném hvizdu.
Reklama
Reklama

Že to ve Zbrojovce skřípe, to už není žádné tajemství. Stačí se podívat na poslední dva duely před bitvou s Vlašimí. Brno oba prohrálo a dostalo celkem sedm branek. Cílem tedy bylo zapracovat na bídné defenzivě a bodovat. Realita ukazovala, že s pořádnou klikou by to snad mohlo vyjít. Vlašim byla totiž aktivnější v držení míče i střelbě. Jenže dva góly dala Zbrojovka, která velebila střelce Adama Kronuse.

"Vstoupili jsme do toho dobře, cítil jsem pozitivní energii, vedli jsme a soupeř neměl moc z čeho skórovat,“ popisoval Hynek pro klubové kanály. "O poločase jsme si řekli některé věci, které nám pak pomohly, abychom udrželi tlak na soupeře. To se nám dlouho dařilo, zvýšili jsme a mohli jsme přidat třetí branku, měli jsme tři šance, kdy jsme mohli rozhodnout.“

Už to vypadalo, že se v Brně bude slavit ligová výhra po skoro dvou měsících. Jenže omyl, místo třetí branky přišel další zkrat. Vlaším v 80. minutě snížila a bylo zaděláno na drama. "Riskantní zpětnou hlavičkou jsme soupeře poslali do brejku a bylo to 2:1. Začal jsem cítit, že trochu ztrácíme,“ přiznal Hynek.

Sebekriticky uznal, že v ten moment měl jednat jinak. Vlašim totiž za tři minuty srovnala. "Hledám chybu v sobě, mohl jsem hráčům více pomoci, změnit taktiku, víc to zavřít,“ přemítal. "Neudělal jsem to, a nakonec jsme zápas ztratili. Mohl jsem ve druhé půli změnit organizaci hry, zavřít to, pak by se vidělo, jestli jsem to tím zabil, nebo podpořil. Beru to tak, že výsledek 2:2 asi měl být, protože jsme to nedokázali pragmaticky ukopat, a to beru na sebe.“

Druhá nejvyšší soutěž nyní bude mít přestávku a trenér věří, že se tým dá herně i psychicky dohromady. "Věřím, že i zkušenější část týmu za to zatáhne. Srovnáme hlavy a půjdeme dál. Je potřeba, abychom pracovali na náladě a energii týmu, zamysleli se nad tím, kdy volit pragmatičnost a kdy ne. Nabíráme ztrátu, ale pořád je to na dostřel a je možno s tím hrát a pracovat,“ dodal trenér.