eFotbal

Zbrojovka pod Bartoňkem? Opožděné výplaty, rozbitý klub, nebral si servítky Hynek. Nové vedení vše srovnalo

Jaroslav Hynek prozradil, jak fungovala Zbrojovka pod majitelem Václavem Bartoňkem.
Jaroslav Hynek prozradil, jak fungovala Zbrojovka pod majitelem Václavem Bartoňkem. FC Zbrojovka Brno
Fotbalová Zbrojovka neprožívá vydařené období. Poslední měsíce pod bývalým majitelem Václavem Bartoňkem (70) uvrhly klub do chaosu, který má na svědomí i sportovní úpadek. Ten se nedaří zvrátit ani s příchodem nového vedení. V dohrávce devátého kola Chance Národní Ligy brněnský celek prohrál 1:3 v Prostějově a klesl na sestupové 15. místo. "Sportovní výsledek bohužel nestojí na změně vedení," posteskl si brněnský trenér Jaroslav Hynek (49).
Reklama
Reklama

Hynek na pozápasové tiskové konferenci prozradil, jakým způsobem klub pod Bartoňkem v posledních měsících fungoval, nebo spíš nefungoval. A nebral si servítky. "Nějaké věci tu byly rozbité. Ať už peníze, které hráčům chodily se zpožděním, nebo třeba věci spojené s PR a obecným chodem klubu," prozradil Hynek. 

"Lidé, kteří do klubu přišli, ať to byl pan Mynář, Martin (Jiránek), finanční ředitel a kluci z PR, se snaží udělat maximum pro to, aby se ty věci narovnaly. Teď je čistý stůl a kluci nemusí přemýšlet nad žádnými jinými věcmi" vyzdvihl práci nového klubového vedení Hynek, jenž do Zbrojovky přišel před sezonou po angažmá v Žilině.

Jeho přímým nadřízeným se v týdnu stal bývalý reprezentant Martin Jiránek, převzal vládu nad sportovním úsekem klubu.  

"Martin po svém příchodu mluvil s týmem i sám. Chtěl hráče oslovit, přitáhnout a vytvořit pozitivní energii. A to si myslím, že se podařilo. Prošel spoustou klubů a silnými soutěžemi. Má velkou zkušenost, jak se takové kabiny chovají, jakým způsobem je potřeba hráče podržet, jak komunikovat s realizačním týmem. To ukázal hned v prvních dnech," přiblížil Hynek spolupráci s Jiránkem, se kterým konzultoval už zápas v Prostějově. 

"Na plánech do zápasu jsme se shodli. Chtěli jsme dát týmu impuls tím, že nasadíme některé mladé hráče. Diskutovali jsme střídání i další scénáře zápasu. Cítili jsme z týmu dobrou energii," řekl Hynek. 

Hráči Zbrojovky jí ale nedokázali přenést na hřiště. Po prvním poločase sice drželi nadějné skóre 0:0, v úvodní čtvrt hodině druhé půle ale dostali tři rychlé branky a bylo po zápase. Jedinou branku Brňanů dal po zápase dvaadvacetiletý útočník Adam Kronus, který svou třetí trefou v ročníku korigoval na konečných 1:3. 

To, že se zápas výsledkově vyvíjel tak, jak se vyvíjel, nám nabouralo určité věci. Hned na začátku po rozcvičení musel třeba jít Kuba Šural (28) dolů kvůli zranění, to nám dost zásadně nabouralo herní plán. Přesto si myslím, že jsme první poločas zvládli dobře, mohli jsme se od něj odrazit, ale nepovedlo se to," řekl zklamaný Hynek.