eFotbal

Zlín uhlídal Kozáka a valí se druhou ligou. Fantastické, zářil kouč. Tkáč čekal víc práce

René Machálek
Trenér zlínských fotbalistů Bronislav Červenka zářil po výhře nad Opavou spokojeností.
Trenér zlínských fotbalistů Bronislav Červenka zářil po výhře nad Opavou spokojeností.FC Zlín
Zlínský válec jede dál druhou nejvyšší soutěží. Tým trenéra Bronislava Červenky vyhrál jedenáctý zápas v řadě, když Opavu zdolal jasně 3:0. Ševci tak vedou tabulku o šest bodů před druhou Chrudimí, ta má pondělní duel v Prostějově k dobru. „Opava má kvalitu, je to fantastický výsledek,“ lebedil si zlínský kouč po utkání v hodnocení pro klubovou TV.
Reklama
Reklama

Opava patřila mezi soupeře, kteří dokážou potrápit favorita. Na zlínské Letné to ale neplatilo. „Opava v předchozích zápasech dokázala být nepříjemným soupeřem, získávala body, ale kluci to odehráli dobře a zodpovědně dozadu,“ našel jednu z příčin úspěchu kouč. Zlínská defenziva přitom vymazala zkušeného snajpra Libora Kozáka. „"luci si s ním poradili dobře, moc toho neměl, že by si vytvořil vyloženou šanci,“ hodnotil Červenka.

Kouč vítězů ocenil, že soupeř jen nebránil a snažil se hrát otevřený fotbal. "Obě strany ukazovaly, že fotbal hrát umí,“ uznal zkušený kouč. Měl radost také z podpory fanoušků, jen čekal, že by mohla být návštěva  i vyšší. "Kotel byl výborný, ale je škoda, že nedokážeme přitáhnout více fanoušků. Pod umělým osvětlením mají zápasy vždycky náboj, ale bylo to v televizi,“ nazančil Červenka, že u některých fanoušků jistě vyhrála možnost sledovat duel z pohodlí domova.

Dvougólový Tkáč čelil dotazům na reprezentaci

Ústřední postavou duelu pak byl dvougólový střelec David Tkáč. "Na takový zápas, kdy nevyhrajeme jen o gól, jsme čekali. Určitě nás to povzbudí,“ smál se do kamer. Neváhal přiznat, že čekal od Opavy větší odpor. "Pomohl nám vstřelený gól, ten nás uklidnil a pak už to bylo v naší režii,“ konstatoval.

Svou první trefu popsal jako zásah z krkolomné pozice. "Snažil jsem se trefit balon i bránu. Nějak to tam doskákalo k tyči,“ oddechl si a přiznal, že Varnsdorfu z podobné situace neskóroval. "U druhého gólu jsem se zkusil rozběhnout, dostal jsem perfektní balon, dotykem jsme si ho dal před stopera a levačkou střílel na přední tyč,“ dodal.

Hvězda zlínského týmu neskrývala, že je ráda, že se povedlo protrhnout střeleckou smůlu. "Tým vyhrával, takže to nebylo nutné, ale já chtěl gól dát, takže jsem se dostával pod tlak. Jsem rád, že jsem se konečně trefil,“ oddechl si Tkáč, který zároveň přiznal, že během reprezentační pauzy dostal tým pořádně do těla. "Trenéři nám dali zabrat, ale prospělo nám to,“ doplnil.

Poslední dotaz na mladého hráče směřoval k tomu, zda při své dobré formě nemyslí na nominaci do reprezentační jednadvacítky pro baráž s Belgií. "Byl bych samozřejmě rád, ale jsou tam kluci, co hrají první ligu a v zahraničí. Uvidíme,“ odpověděl Tkáč.