eFotbal

Hrát proti osmi v poli není jednoduché, hájil Zlín kouč. Byl vděčný za čtyři fanoušky

Fotbalisté Zlína potvrdili ve Varnsdorfu roli favorita.
Fotbalisté Zlína potvrdili ve Varnsdorfu roli favorita.FC Zlín
Zápas posledního týmu tabulky s prvním má ve všech soutěžích speciální nádech a fanoušci čekají, zda favorit potvrdí svou roli. V Chance Národní Lize se to povedlo Zlínu, který vyhrál na půdě trápícího se Varnsdorfu 2:0. Trenér Bronislav Červenka přiznal, že utkání bylo ovlivněno dvěma červenými kartami pro domácí tým. "Jestli si ale někdo myslí, že se proti osmi v poli hraje dobře, tak nehraje," upozornil kouč a poděkoval čtyřce fanoušků, která přijela Ševce podpořit.
Reklama
Reklama

"Hrát proti osmi v poli bylo pro nás složité. Převaha byla tak velká, že malinko nevíte, co hrát. Snažili jsme se dávat míče do stran, centy do šestnáctky a tam jsme se snažili prosadit. Tam bylo vlastně jedinou otázkou, zda domácí centr odvrátí, nebo dáme gól," líčil trenér Zlína s tím, že je spokojený s vítězstvím, kterým si tým upevnil postavení v čele tabulky.

"Jestli si někdo myslí, že se proti osmi hraje dobře, tak nehraje. Převaha byla vidět obrovská. Ale soupeř neměl co ztratit, bylo to náročné na psychiku. Jakákoliv chyba nás mohla mrzet. Něco tam za stavu 1:0 spadne, je to 1:1 a v hlavě vám začne šrotovat, ty brďo, hrajeme proti osmi a my to nezvládneme," popisoval nebezpečí Červenka. "Nakonec to ale bylo zvládnutý dobře, tuhle situaci, kdy se hrálo proti osmi v poli jsem zažil poprvé," dodal.

Výhradu měl snad jen k zakončení ze střední vzdálenosti. "To nám nešlo vůbec, kromě jedné střely to létalo pánubohu do oken, přitom při zahuštěné obraně je právě tohle cesta k úspěchu," věděl zkušený kouč.

Na závěr pochválil čtveřici fanoušků, která zamířila podpořit tým do Varnsdorfu. "Je to hrozně daleko, jede se pět hodin autem bez zastávky. Jsou výborní, že přijeli. I za ty čtyři fanoušky jsme rádi," dodal s úsměvem.