eFotbal

PAOK vstal z mrtvých. Příšerná první půle, mračil se kouč. Měli jsme to dohrát, věděl Havel

René Machálek, ČTK
PAOK vstal z mrtvých. Příšerná první půle, mračil se kouč. Měli jsme to dohrát, věděl Havel
PAOK vstal z mrtvých. Příšerná první půle, mračil se kouč. Měli jsme to dohrát, věděl HavelFC Viktoria Plzeň
Povedený finiš zápasu Evropské ligy proti Viktorii Plzeň potěšil celý PAOK Soluň. Kouč řeckého týmu Razvan Lucescu ale dobře věděl, že představení jeho svěřenců mělo do ideálu daleko. "Byla to z naší strany naprosto příšerná první půle, jedna z nejhorších, které pamatuji. Minimálně za poslední rok. Byli jsme pomalí, báli jsme se hrát dopředu," neskrýval rozčarování před novináři poté, co jeho tým zachránil v nastavení remízu 2:2.
Reklama
Reklama

PAOK věřil, že se proti Viktorii výsledkově chytí. Jenže od úvodní minuty přenechal aktivitu západočeskému celku. "Hned po dvou minutách jsme dostali gól, který byl sice zrušen kvůli ofsajdu, ale i tak nám to srazilo sebevědomí," pojmenoval důvod, proč se řecký tým trápil, kouč. "Dostávali jsme se pod tlak Viktorie a jen jsme nakopávali míče. Inkasovali jsme naivní góly," dodal zklamaně.

Ani za stavu 0:2 se ale jeho svěřenci nevzdali. Z nejhoršího se dostali ve chvíli, kdy Viktorii oslabil vyloučením Sampson Dweh."Důležité je, že jsme dokázali zareagovat. Krok po kroku jsme se v druhé půli zvedali. Samozřejmě to ovlivnila červená karta, ale pomohli nám i střídající hráči. Z první půle jsem zklamaný, ale cením si toho, že se mužstvo nevzdalo a bojovalo do poslední minuty," dodal poté, co PAOK v nastaveném čase vyrovnal na konečných 2:2.

Hodně zklamaný byl z toho Milan Havel. Věděl, jak blízko bylo k vítězství. "Před zápasem bychom asi byli (za remízu) šťastní. Ale po tom vývoji, že jsme vedli o dvě branky, se to hodnotí těžce. Tři body byly na dosah. Měli jsme si to už pohlídat a dohrát to," vystihl, co se honilo v hlavě nejspíše všem členům plzeňského týmu.

"Sice jsme dostali červenou kartu a domácí měli velký tlak, ale je to škoda. Měli jsme velkou šanci na 3:0, to by asi rozhodlo. Bohužel to tam dotlačili, inkasovali jsme minutu nebo dvě před koncem a vezeme si jen bod," mrzelo Havla.