eFotbal

Slavia má formu, potvrdilo Bilbao. Jenže domů nevezeme nic, mrzelo Douděru s Provodem

René Machálek
Slavia v utkání Evropské ligy v Bilbau nezklamala, nakonec ale prohrála.
Slavia v utkání Evropské ligy v Bilbau nezklamala, nakonec ale prohrála.icardo Larreina/AFP7/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia
Odjezdili zápas, přehrávali favorita a ovládli zápasové statistiky. Jenže výsledek chyběl. Cítili to i fotbalisté Slavie, když museli překousnout porážku 0:1 na půdě Bilbaa v Evropské lize. "Jsem na Slavii pyšný, nemáme se za co stydět," prohlásil před kamerami Nova Sport 5 David Douděra. "Porážka nás hodně mrzí. Proti těžkému soupeři jsme měli hodně šancí," přitakal také záložník Lukáš Provod.
Reklama
Reklama

Kotel Slavie po závěrečném hvizdu bouřil a děkoval týmu za skvělé představení. Atmosféra byla báječná, jen odměna v podobě bodového zisku scházela. "Bilbao ukázalo enormní kvalitu směrem dopředu," překvapil svým hodnocením reportéra Douděra. 

Novinář se proto snažil upozornit, že ve všech aspektech, tedy s výjimkou vstřelených gólů byli lepší sešívaní. Slávista si ale stál za svým. "Oni se dostávali do jiných situací, jejich brejky více smrděly. Měli jsme nějakou šanci proměnit. Mám toho plný brejle, jsou to kluci šikovní," konstatoval Douděra.

Bylo znát, že si zápas v Bilbau užívá na maximum. "Moc jsem se těšil, takové zápasy chcete hrát každý víkend. Moc jsem si to užil, byla to výzva," dodal. Slavia se s výzvou popasovala se ctí.

Lukáš Provod pak prozradil, že Slavia chtěla domácího favorita zaskočit aktivní hrou a větším držením míče. "Byl jsem ale překvapený. I posledních třicet minut jsme měli více sil než soupeř," neskrýval záložník. "Ukázalo se, že máme formu, hráli jsme dobrý zápas, jen domů nevezeme nic," posteskl si s tím, že soupeř vlastně proměnil v gól jednu pološanci, kterou mu navíc sešívaní nabídli vlastním autem. "To je naše blbost," ulevil si.

Kromě výsledku byl ze všeho nadšený. "Kulisa byla neuvěřitelná, hrálo se na krásném stadionu. Jen škoda, že jsme si nic neodvezli," zopakoval zklamaně. Přiznal také, že si na hřišti zápasy užívá, někdy už je ale znát nabit program. "Cítím se dobře, ale je to náročný. V Jablonci byl těžký zápas, tady těžký, ale chci být na hřišti co nejvíce. Když se člověk dostane do toho rytmu, tak jede dál," dodal s tím, že je pyšný na celý tým.