eFotbal

Tyče, nože, obušky i boxery. Fanoušci Ajaxu odložili zbraně, policie už ale byla v akci

ČTK, René Machálek
Aktualizováno
Tyče, nože, obušky i boxery. Fanoušci Ajaxu před pochodem na Slavii odložili zbraně
Tyče, nože, obušky i boxery. Fanoušci Ajaxu před pochodem na Slavii odložili zbraněProfimedia /ČTK / Kamaryt Michal
Na hřišti slibuje zápas Slavie s Ajaxem v Evropské lize pořádnou řežbu, vyhlášení svým divokým chováním jsou ale také fandové amsterdamského týmu. Před pochodem do Edenu ze Staroměstského náměstí, kterého se účastní stovky příznivců, ale fanoušci složili zbraně. Na zemi nechali ležet nože, teleskopické obušky, baseballové pálky, pepřové spreje či boxery, uvedla pražská policie na síti X. Jednoho člověka policisté na začátku pochodu zajistili kvůli přestupku. Podle ČT policie zasahovala i před stadionem, kdy se fandové Ajaxu pokusili bez vstupenky proniknout na stadion. Zápas Evropské ligy začne v 18:45.
Reklama
Reklama

"Před začátkem pochodu se skupina příznivců hostů zbavila několika zbraní. Na zemi po nich zůstaly ležet nože, teleskopické obušky, baseballové pálky a boxery. Na začátku pochodu jsme zajistili jednu osobu pro přestupkové jednání," oznámili policisté.

Na bezpečnost, veřejný pořádek i dopravu dnes dohlížejí v okolí stadionu i v centru hlavního města stovky policistů z pořádkové, dopravní i kriminální služby. Připraveni jsou také členové antikonfliktního týmu, policisté ze speciální a krajské pořádkové jednotky i na koních. Policisté přes den monitorovali pohyb fanoušků obou celků v Praze a doprovázeli fanoušky Ajaxu na stadion. Dohlédnou i na dění po skončení zápasu.

Podle reportérky ČT pak policie musela zasahovat před stadionem ve Vršovicích, na tribuny Edenu se podle ní pokusili dostat fanoušci Ajaxu bez platné vstupenky. "Na stadionu se pokusilo násilně vniknout několik desítek příznivců hostů. Situaci museli řešit těžkooděnci za použití donucovacích prostředků a několik jich omezili na osobní svobodě," informovala policie.