eFotbal

Endrick je se svou rolí v Realu Madrid spokojený. Přetlak v útoku nechce řešit úprkem na hostování

Jakub Šafka
Brazilský mladík Endrick ve službách Realu Madrid
Brazilský mladík Endrick ve službách Realu MadridReal Madrid CF
Real Madrid si jej vyhlédl jako svůj plán do budoucích let, přesto z jeho přítomnosti těží už nyní. Brazilský talent Endrick (18) zároveň nechce rozporovat své herní vytížení, které mu italský kouč Carlo Ancelotti (65) dopřává. Původní zvěsti o tom, že v lednu svou situaci vyhodnotí a zváží možnost hostování na jiné adrese, s předstihem vyloučil.
Reklama
Reklama

Útok Bílého baletu vykazuje extrémní kvalitu a konkurenci. Aktuálně druhý tým tabulky LaLigy má k dispozici kromě Endricka také Rodryga, Kyliana Mbappého či Viniciuse Júniora. Ve španělské nejvyšší soutěži dostal brazilský mladík prostor v sedmi ligových utkáních, posbíral 46 minut herního času a připsal si jeden přesný zásah.

Tržní hodnota Endricka se pohybuje okolo 57 milionů eur a Real Madrid jej získal z Palmeiras za částku o 10 milionů eur méně. V srpnu se ve Španělsku proslýchalo, že by mohl dočasně v lednu San Bernabéu opustit, pokud se mu nebude dostávat herního vytížení.

Endrick však tuto variantu s předstihem vyloučil a podle tamního listu AS je jeho přáním v kádru pokračovat a sbírat cenné zkušenosti. V nadcházejícím zimním přestupovém okně bychom se tedy neměli dočkat toho, že Bílý balet svou hvězdičku ze svých řad propůjčí někomu jinému.