eFotbal

Soupeř Slavie měl ve Španělsku nabito, Králův Espanyol dostal od Bilbaa lekci z produktivity

Fabio Duarte
Hráči Bilbaa oslavují jeden z gólů do sítě Espanyolu.
Hráči Bilbaa oslavují jeden z gólů do sítě Espanyolu.JUAN MANUEL SERRANO ARCE / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Bilbao předvedlo Espanyolu lekci z produktivity, když jeho hráči v utkání 10. kola LaLigy skórovali téměř z každé příležitosti a vyhráli jednoznačně 4:1. Hlavními postavami zápasu se stali dvougólový Iňaki Williams a Alex Berenguer, který jednu branku dal a na obě Williamsovi přihrál. Alex Král odehrál za hosty celý zápas.
Reklama
Reklama

Bilbau zřejmě reprezentační přestávka prospěla, do zápasu vlétlo s nebývalou energií. Hned v šesté minutě usměrnil roh Nica Williamsekolenem do sítě Dani Vivian. Hosté přijeli navázat na vítězství z předešlého kola nad Mallorcou, rychle inkasovaný gól jim ovšem sebral vítr z plachet.

Když se Espanyol konečně začínal nadechovat, zasadilo mu dva direkty duo Iňaki Williams, Alex Berenquer. Nejprve druhý jmenovaný krásným pasem našel před téměř odkrytou bránou Williamse a ten zvýšil na 2:0. O dvě minuty později si s oběma borci kombinaci vyzkoušel i Iňakiho bratr Nico.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ten obehrál jednoho z beků Espanyolu a vybídl nabíhajícího Berenguera, který míč ještě kousek potáhl poté ho předložil Iňakimu Williamsovi do bezprostřední blízkosti, ze které už se takový střelec jen těžko mýlí.

Po pauze se o slovo  znovu přihlásil Berenguer, když přízemní střelou počtvrté překonal bezmocného brankáře Joana Garciu. V závěru výsledek zmírnil Álvaro Tejero, i tak hosté odjíždějí s těžkou porážkou.