eFotbal

Švédské úřady vyšetřují znásilnění v hotelu, kde spal Mbappé. Ten je důvodně podezřelý

Aktualizováno
Kylian Mbappé odchází z domu, kde bydlel ve Stockholmu.
Kylian Mbappé odchází z domu, kde bydlel ve Stockholmu.Kredit: Lars Höglund / Shutterstock Editorial / Profimedia
Zpráva, že si Kylian Mbappé (25) užíval soukromé párty ve Stockholmu, zatímco jeho krajané hráli zápas Ligy národů, v pátek obletěla celý svět. Celá pařba má ale mnohem závažnější dohru. Švédský list Aftonbladet totiž informoval o tom, že ve Švédsku bylo zahájeno vyšetřování znásilnění ve stejném hotelu, kde Mbappé ze čtvrtka na pátek spal. Mbappé je podle švédských úřadů "důvodně podezřelý". Do celé záležitosti se proto vložili nejen Mbappého agenti, ale i právníci Realu Madrid.
Reklama
Reklama

"V návaznosti na tvrzení médií o podezření ze znásilnění ve Stockholmu prokurátorka může potvrdit, že policie přijala trestní oznámení a případ vyšetřuje," cituje švédskou prokuraturu agentura AFP. Prokuratura ale ve svém úterním prohlášení Mbappého nejmenuje.

To ale není všechno, k celé záležitosti se v pondělí odpoledne vyjádřil na síti X sám Mbappé a překvapil tvrzením, že zpráva o údajném vyšetřování znásilnění souvisí s jeho dnešním (úterním) slyšením před výborem Ligue 1 ohledně sporu s Paris Saint-Germain o nevyplacené mzdy kapitánovi francouzské reprezentace. 

Mbappé má po klubu, kde působil v předchozích sedmi sezonách, žádat 55 milionů eur (1,4 miliardy korun), to ale francouzský hegemon odmítá s tím, že nic Mbappému nedluží.

Je to fake news! Jak předvídatelné v předvečer slyšení, úplná náhoda,“ napsal Mbappé na X ohledně zprávy švédských médií o údajném znásilnění s mrkajícím emotikonem.

Odkazoval se na zprávu Aftonbladetu, kterou převzala francouzská rozhlasová stanice RMC. Prý ve čtvrtek došlo k podánání trestního oznámení na neznámého pachatele kvůli znásilnění v Bank hotelu v centru Stockholmu, kde byl Mbappé se svými přáteli a bývalým spoluhráčem z Paris St. Germain Nordim Mukielem minulý týden ubytovaný. Skupina navštívila vyhlášenou restauraci Chez Jolie a poté zamířila na diskotéku.

Oběť údajného znásilnění pak měla vyhledat lékařskou pomoc. „Probíhá vyšetřování zločinu, který byl nahlášen 10. října v centru Stockholmu,“ citoval Aftonladet prokurátora, který má obvinění prošetřovat. 

Jiný švédský deník Expressen ale v pondělí večer napsal, že fotbalista je "důvodně podezřelý" a policie v hotelu zajišťovala stopy. Tento stupeň podezření je podle francouzské stanice BFM TV nejméně závažným stupněm podezření ve švédském třístupňovém systému. Je běžný v případě prvotního prošetřování, kdo by mohl být spojován s dotčeným případem.

Ihned po zveřejnění informací svolalo vedení Realu Madrid krizový štáb, oficiálně však pouze vydal zprávu, že Mbappé pokračuje v plnění specifického kondičního plánu a že trénuje individuálně, aby se plně zotavil ze zranění stehenního svalu na levé noze.

K celé záležitosti se vyjádřili i Mbappého zástupci. „Aftonbladet šíří pomlouvačnou fámu. Aby bylo ukončeno toto ničení image (Kyliana Mbappého), budou podniknuty všechny nezbytné právní kroky k objasnění pravdy. A také k tomu, aby bylo ukončeno jednání jakékoli osoby nebo média zapojené do morálního obtěžování a pomlouvačného zacházení, kterému Kylian Mbappé opakovaně čelí,“ stojí v prohlášení, které zveřejnila francouzská agentura AFP.

K celé kauze a Mbappého nařčení se na sociálních sítích vyjádřilo i PSG.

PSG je zodpovědný za všechno. Že kromě penalt nedal v Realu žádný gól? Je to chyba PSG. Že vynechal zápasy francouzské reprezentace kvůli tomu, že byl zraněný, i když ve skutečnosti nebyl? Je to zase chyba PSG. Teď si PSG vymyslelo příběh, který se stal ve Švédsku. Ani náhodou. Budeme to ignorovat, budeme profesionálové.“