eFotbal

Friis: Víc jsme si nemohli přát, hráli jsme proti jednomu z nejlepších týmů v Evropě

Lars Friis si něco vysvětluje s Veljkem Birmančevičem
Lars Friis si něco vysvětluje s Veljkem BirmančevičemČTK / imago sportfotodienst / Michael Weber IMAGEPOWER
Velmi spokojený byl po zisku bodu za remízu 1:1 ve Stuttgartu, a tím i udržení letošní neporazitelnosti v Lize mistrů trenér Sparty Lars Friis (48). Podle něj jeho svěřenci předvedli maximum možného a s jejich výkonem je naprosto spokojen.
Reklama
Reklama

"Před několika týdny jsme se dostali do Ligy mistrů po dlouhé, dlouhé době. To byl cíl klubu. Teď máme z prvních dvou zápasů čtyři body, víc jsme si nemohli přát. Dnes jsme hráli nejen proti špičkovému bundesligovému mužstvu, ale i jednomu z nejlepších celků v Evropě," řekl Friis po zápase v rozhovoru pro Nova Sport.

"Byl to těžký zápas. S prvním poločasem jsme byli opravdu spokojení. Ve druhé půli jsme se dostali pod tlak, což nebylo v plánu. Před hráči ale musím smeknout, jak to během druhé půle oddřeli, aby udrželi remízu. S výkonem jsem hodně spokojený," doplnil.

Pětadvacetiletý střelec jediné branky Sparty Kaan Kairinen, který se trefil i v úvodním zápase základní části soutěže proti Salcburku, byl velmi rád, že svému týmu mohl přispět k bodovému zisku.

"Kdo by nebyl spokojený, když váš gól přinese týmu bod. Jsem velice pyšný na to, že jsem se znovu v Lize mistrů trefil, někomu se to nepovede třeba vůbec," uvedl finský středopolař.

"Soupeř byl velmi silný, hlavně na domácím hřišti. O to víc je ten bod důležitý. Bereme ho určitě, ale zase je potřeba říci, že jsme mu šli naproti. Je jen škoda, že jsme hlavně v první půli neproměnili několik šancí, ten zápas jsme měli rozhodnout. Určitě by se nám pak hrálo na konci zápasu lépe," dodal Kairinen.

Poprvé v základní sestavě v Lize mistrů se představil levý bek Matěj Ryneš, který byl kritický ke svému výkonu.

"Na ten zápas jsem se hodně těšil. Můj výkon byl sice dost nahoru-dolů, ale máme bod zvenku, takže jsem spojojen. Celou dobu drželi balon, takže to bylo náročné, ale měli jsme tam brejky, dali z nich dvě břevna a tyčku. Ale naběhali jsme se dost, pořád jsme museli být ve sprintu, nebylo to nic jednoduchého. Na míči moc silní nejsme, ale brejky máme nechutné. Čtyři body po dvou zápasech jsou super," přiznal.