eFotbal

Krejčí stále neumí španělsky. Na tiskovce tak před duelem se Slovanem odpovídal česky

Jaroslav Šindelář
Ladislav Krejčí (vlevo) na první tiskové konferenci Girony rozesmál všechny okolo
Ladislav Krejčí (vlevo) na první tiskové konferenci Girony rozesmál všechny okoloDavid Borrat / EPA / Profimedia
První tisková konference Ladislava Krejčího (25) se nesla ve velice zajímavé formě. Jelikož se ještě nenaučil dostatečně španělsky, využil toho, že jeho Girona bude v úterý večer (21:00) hrát se Slovanem Bratislava. Na otázky španělských novinářů tak v předvečer zápasu odpovídal česky a žurnalistům i trenérovi Girony Michelovi (48) je do jejich rodného jazyku překládal slovenský překladatel.
Reklama
Reklama

Krejčí se navíc musel vypořádat s technickými problémy. Protože evidentně nerozuměl první otázce jednoho ze španělských novinářů, nasadil si v polovině jeho otázky sluchátka na překlad, ale protože je neměl zapnutá, musel mu je pomoci zprovoznit vedle sedící Michel.

Po vyslechnutí se v angličtině otázal tiskového mluvčího, jestli může mluvit česky, a když dostal svolení, po nepříjemném zvuku z mikrofonu po Krejčího nevypnutých sluchátkách se dal do řeči.

Podívejte se na tiskovou konferenci (Ladislav Krejčí mluví po 15. minutě):

"Máme stále stejné cíle a naše mise pokračuje. Tento zápas je pro nás ale velmi důležitý, abychom měli šanci dostat se do play off," řekl vzhledem k tomu, že je Girona po prohrách v závěrech utkání s Paris Saint Germain(0:1) a Feyenoordem Rotterdam (2:3) stejně jako Slovan bez bodu.

Krejčí si právě v duelu na hřišti PSG odbyl po pěti ligových zápasech na lavičce premiéru v základní sestavě a až na jednu výjimku už v základní sestavě dosud zůstal a odehrál sedm zápasů. Na gól stále čeká, tedy do soupeřovy brány, protože jeho vlastní branka po centru bývalého spoluhráče ze Sparty Dávida Hancka rozhodla o výhře Feyenoordu.  

"Na začátku jsem byl zraněný, ale postupně jsem se do toho dostával. Teď mám víc času na hřišti, za což jsem moc rád a šťastný. Funguje nám to i víc v obraně, postupem času se sehráváme víc a víc. Zápasů bude ještě spousta, je to pro nás výzva. Věřím, že budeme získávat víc bodů v Lize mistrů i domácí soutěži,“ přiznal někdejší kapitán Sparty.

"Na startu jsme měli blízko bodu jak proti PSG, tak proti Feyenoordu. Třetí zápas je pro nás důležitý, abychom udrželi šanci a dostali se do play off Ligy mistrů. Tak k tomu budeme taky přistupovat. Naše cíle a směr se nemění,“ dodal.

Na závěr poděkoval největšímu rivalovi Slovanu z let 80. a 90. Spartě, že mu dovolila učinit další krok v podobě angažmá v katalánském klubu.

"Jsem strašně rád za příležitosti, které mi Sparta dala. Abych mohl růst a získávat zkušenosti. Jak říkáte, jsem pořád mladý, tak doufám, že budu dál získávat zkušenosti. Pořád se mám co učit a těším se na další překážky a nové výzvy, které mě a můj tým čekají. Věřím, že budeme úspěšní,"