eFotbal

Krejčí po penaltě neskrýval překvapení. Mrzí mě to hodně, přiznal. Experti ruku neviděli

Český obránce Ladislav Krejčí se vrátil do sestavy národního týmu. Šťastný comeback to nebyl.
Český obránce Ladislav Krejčí se vrátil do sestavy národního týmu. Šťastný comeback to nebyl.ČTK / AP / Czarek Sokolowski
Čeští fotbalisté vedou svou skupinu Ligy národů, o vítězství nad Ukrajinou je ale připravila penalta, po které Češi neskrývali zklamání. Sudí viděl hraní rukou bránícího Ladislava Krejčího a Artem Dovbyk vyrovnal na konečných 1:1. "Byl jsem překvapený. I teď jsem. Neuvědomuji si, že bych měl ruku dál od těla. Mrzí mě to hodně," neskrýval před kamerami ČT Sport zklamání Ladislav Krejčí.
Reklama
Reklama

Český reprezentant, který je od léta hráčem španělské Girony, neskrýval rozčarování z verdiktu arbitra. Nečekal, že sudí bude pískat prohřešek proti pravidlům. "Balon šel za nás a já šel do souboje. Neuvědomuji si, že bych měl ruku dál od těla. Mrzí mě to hodně. Za mě jsme odehráli dva kvalitní zápasy, kdy jsme soupeře nepouštěli do šancí. Mohli jsme mít šest bodů," konstatoval Krejčí.

Expert Luděk Zelenka, bývalý vynikající útočník, hned po závěrečném hvizdu ještě během přenosu utkání rýpavě poznamenal, že Ukrajina vyrovnala náskok českého týmu z podivné penalty. "Nemůžu si pomoci, já jsem tam tu ruku neviděl," prohlašoval. A hodně podobném duchu vše vnímal i Karel Poborský, vicemistr Evropy 1996. "Ať je záběr jakýkoliv, neprokáže to," konstatoval.

Poborský si ale všiml, že Krejčí nebyl před penaltovou situací plně koncentrovaný. "S někým se tam strkal, pak se těžko dostával do souboje, ale natlačil se tam. Jestli byla ruka, to není vidět, těžko říct. Rozhodčí stál za nimi, ten kontakt nemohl vidět. Spíš viděl míč před rukou a pak zmizel hráči na prsou. Je to nešťastný. Láďa do toho souboje přišel pozdě, obrana má ještě okýnka," nerozsoudil penaltový moment ani expert stanice CANAL+SPORT.

Další z bývalých reprezentantů v roli experta Michal Kadlec prozradil, jak je možné, že si Krejčí plně neuvědomuje, zda zahrál rukou. "Někdy jdete do souboje a prostě si toho nejste vědomi, jestli tam ten lehký dotek je. Je to těžké. Na záběrech je vidět, že se Krejčí rozmýšlel, kam má jít. Za mě měl dříve zajistit střed hřiště, měl tam být rychleji. Ale ztratil vteřinku. Kdyby ne, odehrál by míč hlavou domů," poznamenal bývalý stoper Slovácka či Sparty.

Ladislav Krejčí byl sice smutný z penaltové situace, jinak si ale myslí, že zlepšení defenzivní hry Haškova týmu je zjevné. "Zvládli jsme to, za mě je zlepšení vidět. Věřím, že na tom budeme stavět i dál. Hrajeme o první místo, což chceme a budeme o něj bojovat i dál. Naše cíle se nezměnily. Vidíte, jak se to všechno ale v tabulce během jednoho srazu otočilo. Musíme pracovat i dál a věřit," dodal odhodlaně s vírou, že český tým udrží první místo ve své skupině Ligy národů.