eFotbal

Hašek remízu s Ukrajinou bral, problém měl s penaltou. Pro fotbal je to smutný, neskrýval

Trenér české reprezentace Ivan Hašek po utkání s Ukrajinou.
Trenér české reprezentace Ivan Hašek po utkání s Ukrajinou.ČTK / Taneček David
Česká reprezentace vede svou skupinu Ligy národů, když má po remíze 1:1 s Ukrajinou na kontě sedm bodů. Trenér Ivan Hašek remízu se silným soupeřem bral. "Výsledek asi odpovídá, Ukrajina je kvalitní," řekl nejprve do kamer ČT Sport. Nicméně následně uznal, že jej mrzí vyrovnávací trefa soupeře z pokutového kopu. "Jestli se budou pískat takové ruce, tak je to smutný pro fotbal. Nemyslím si, že je to v pořádku," konstatoval.
Reklama
Reklama

Hašek byl přesvědčený o tom, že si jeho svěřenci vypracovali o něco více šancí než soupeř. Nicméně také uznal, že v určitých fázích hry, kdy se hrálo stylem nahoru dolů, vyhovovalo dění na trávníku Ukrajině. "Zápas se hrál v obrovské intenzitě. To tempo bychom nevydrželi. Museli jsme zbrzdit, aby tam nebyly osmdesátimetrové návraty," věděl Hašek, že se jeho svěřenci nechtěli pouštět se soupeřem do sprinterských závodů.

"Výsledek asi odpovídá. Ukrajina je hodně kvalitní. Děkuji klukům za poctivý a zodpovědný výkon. Stejně tak fanouškům. Snad nám teď budou lidé věřit ještě víc," přál si.

Češi po první půli o gól vedli a Haškovi se přestavení týmu hodně zamlouvalo. "Dobře jsme se přesouvali a naháněli hru do strany, kde Ukrajině chyběli stabilní hráči. Z toho jsme měli šance, kluci plnili, co jsme po nich chtěli," pochvaloval si.

Po pauze ale jeho svěřenci brzy přišli o náskok, když sudí odpískal penaltu za Krejčího ruku "Jestli se budou pískat takové ruce, tak je to smutný pro fotbal. Nemyslím si, že je to v pořádku," posteskl si.

Konečná remíza 1:1 ale Česko poslala na první místo ve skupině, takže před závěrečnými dvěma zápasy má vše Haškův tým ve svých rukách. "To je moc důležité," poznamenal trenér s tím, že je samozřejmě úkolem první příčku udržet. "Ale je třeba, aby kluci byli zdravotně v pořádku a ve fazoně, jakou mají. Bude to složité, budou se hrát evropské poháry. Samozřejmě se na to budu těšit," dodal.