eFotbal

Messi dal už patnáct branek, Miami ale znovu ztratilo. Jsme frustrovaní, přiznal trenér

Lionel Messi vstřelil jediný gól Interu Miami.
Lionel Messi vstřelil jediný gól Interu Miami. TASR / AP Photo / Rebecca Blackwell
Inter Miami si navzdory dalšímu gólu Lionela Messiho (37) připsal už třetí remízu v řadě, tentokrát si po výsledku 1:1 rozdělil body s Charlotte FC. Navzdory dalšímu neúspěchu zůstává Miami, které už má jistotu play off, v čele tabulky Východní konference.
Reklama
Reklama

Charlotte, které trénuje bývalý kouč Aston Villy Dean Smith, se ujalo vedení v 57. minutě, kdy se střela Brandta Bronicse odrazila od Karola Swiderského a skončila za zády brankáře. Gól dodal Interu tolik potřebnou vzpruhu. Jordi Alba našel křižnou přihrávkou z levé strany Messiho, ale jeho pokus skončil pouze na obránci hostů.

O chvíli později si Messi vytvořil těsně před pokutovým územím dostatek prostoru a střelou do dolního rohu branky vstřelil svůj 15. gól v sezoně. Miami tak má tři zápasy před koncem základní části 65 bodů, úřadující mistr Columbus Crew 57 a Cincinnati 56. Pokud se Interu podaří další duel vyhrát, s předstihem si zajistí triumf v dlouhodobé fázi soutěže.

"Dlouhá léta jsme byli klubem, který obvykle prohrával. Teď jsme tým, který obvykle vyhrává, což zvyšuje očekávání. Tvrdě jsme pracovali na tom, abychom změnili vnímání tohoto týmu. Kvůli zraněním a reprezentačním povinnostem jsme museli často obměňovat kádr. Ano, jsme frustrovaní ze tří remíz v řadě, ale není to tak, že bychom neměli šance vyhrát," prohlásil trenér Gerardo Martino.