eFotbal

Juventus ohlásil návrat legendy. Stará dáma našla pro mistra Evropy Chielliniho novou roli

Juventus ohlásil návrat legendy. Stará dáma našla pro mistra Evropy Chielliniho novou roli
Juventus ohlásil návrat legendy. Stará dáma našla pro mistra Evropy Chielliniho novou roliFlashscore
Bývalý obránce italské reprezentace a Juventusu Giorgio Chiellini (40) se vrátil do turínského klubu v nové roli. Úkolem mistra Evropy z roku 2021 bude zaměřit se na vztahy s národními a mezinárodními fotbalovými institucemi. Zprávu potvrdil sám účastník Serie A.
Reklama
Reklama

Juventus v prohlášení uvedl: "Chiellini nikdy skutečně neopustil Bianconeri – jeho srdce, duše a hodnoty zůstaly vždy spojeny s klubem. A to jak na hřišti, tak mimo něj. Od 16. září bude působit jako vedoucí oddělení pro vztahy s fotbalovými institucemi."

Chiellini si za Itálii připsal 117 startů a byl jejím kapitánem, když ve finále Eura ve Wembley porazila na penalty Anglii a získala titul mistrů Evropy. Naprostou většinu klubové kariéry strávil v Juventusu, kterému pomohl získat devět titulů v Serii A, pět trofejí Coppa Italia a pět domácích Superpohárů.

Na turínské univerzitě Chiellini rovněž získal magisterský titul v oboru obchodní administrativy. "Jeho akademické vzdělání doplňují zkušenosti hráče, kapitána a legendy Juventusu," uvedl klub.

Legendární stoper ukončil profesionální kariéru v prosinci 2023 jako hráč Los Angeles FC a mistr MLS. Následně se v klubu, do něhož přišel v roce 2022 po odchodu z Juve, ujal role trenéra hráčského rozvoje.

Inter Milán zachraňoval remízu na půdě Monzy a přišel o vedení v tabulce. AS Řím opět nevyhrál