eFotbal

Messi jako magnet! MLS hlásí rekord v návštěvnosti, na stadiony přišlo přes 11 milionů lidí

Fanoušci FC Cincinnati.
Fanoušci FC Cincinnati.Colin Peterman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Nový rekord v návštěvnosti hlásí Major League Soccer. V aktuální sezoně navštívilo všechny zápasy už více než 11 milionů fanoušků, čímž překonalo dosavadní rekord z uplynulé sezony, který činil 10,9 milionu diváků.
Reklama
Reklama

Liga ve svém prohlášení uvedla, že na jeden zápas chodilo v průměru 23 240 fanoušků, díky čemuž poprvé v historii překonala hranici 11 milionů fanoušků.

Velký vliv na vyšší návštěvnosti má podle MLS příchod mezinárodních hvězd v čele s Lionelem Messim. Jejich přítomnost často přiměla týmy k tomu, aby měnily termíny utkání na větších stadionech.

"Příchod mezinárodních hvězd a práce klubů na vytváření jedinečných balíčků vstupenek a zážitků v den zápasu patří mezi hlavní faktory, které přispěly k pokračujícímu nárůstu rekordní návštěvnosti v celé MLS," oznámila liga.

Oznámení rekordu přitom přichází v době, kdy stále probíhá základní část. Ta má na programu ještě šestnáct zápasů, což jen znamená, že rekordní čísla dál porostou. MLS tak již třetí rok po sobě na stadiony přilákala více než 10 milionů fanoušků.