eFotbal

Angažmá v Premier League? Kokain a alkohol každý den, šokoval nizozemský fotbalista

Ven der Meyde s nizozemskou reprezentací
Ven der Meyde s nizozemskou reprezentacíBj…Rn Lindgren / Zuma Press / Profimedia
Andy van der Meyde (45) patřil k velkým talentům nizozemského fotbalu. V roce 2003 odešel z Ajaxu do Interu Milán po skvělé sezoně, ve které se podepsal pod 26 ligových branek. V Itálii ale začal jeho postupný pád, který vyvrcholil po přestupu do anglického Evertonu. Bývalý nizozemský reprezentant nyní ve své knize The Next Next Big Thing vypráví o tom, proč šla jeho kariéra tak strmě z kopce.
Reklama
Reklama

"Užíval jsem kokain, pil jsem alkohol a flámoval jsem sedm dní v týdnu. Nedokázal jsem se soustředit na fotbal ani na nic jiného. Večírky byly mým životem. Liverpool je nebezpečný, pokud se nedokážete ovládat. Uvědomil jsem si, že mě to město zabije. Musel jsem odejít," prozradil Van der Meyde ve své knize. 

Křídelník, který si zahrál i za PSV Eindhoven zavzpomínal na příběh, kdy si jeho manželka najala soukromého detektiva, aby ho sledoval kvůli jeho záletům. 

"Měl videa a fotky mě a mé milenky. Když je dostala manželka hned mi zavolala a zeptala se: 'Jak se má tvoje nová přítelkyně?' Snažil jsem se zapírat, ale nemělo to cenu," prozradil.

Říkáte si, co následovalo? "Po několika hodinách opíjení jsem jel do nejbližšího striptýzového klubu do centra Liverpoolu. No, asi to nebylo nejchytřejší rozhodnutí," komentoval bývalý nizozemský křídelník své počínání na severu Anglie. 

V Evertonu nakonec strávil čtyři roky, nastoupil během nich ale jen do 24 zápasů a po konci smlouvy byl téměř třičtvrtě roku bez angažmá. Do Liverpoolu přitom přišel za devět milionů eur.