eFotbal

Je to fantastický trenér a člověk, kvituje příchod Tuchela k anglické reprezentaci Kane

Jakub Šafka
Anglický reprezentační kapitán Harry Kane
Anglický reprezentační kapitán Harry KaneAnglická fotbalová reprezentace
Anglický reprezentační kapitán Harry Kane (31) by uvítal, pokud by spekulace ohledně příchodu německého kouče Thomase Tuchela (51) k ostrovnímu národnímu výběru byla pravdivá. Ještě v minulé sezoně pod ním působil v Bayernu Mnichov a na spolupráci si dle svých slov rozhodně stěžovat nemůže.
Reklama
Reklama

Během pondělí se začaly médii šířit zvěsti, že jmenování Tuchela do role anglického reprezentačního trenéra by mělo být oznámeno již během úterý. Ostrovní země by tak teprve potřetí v historii volila zahraniční volbu.

Někdejší kouč Dortmundu, PSG, Chelsea či Bayernu Mnichov by si poprvé vyzkoušel roli, která mu byla již před časem přisuzována, když reprezentačního trenéra hledalo Německo. Kane se na příchod Tuchela těší, přestože pod jeho taktovkou v Allianz Aréně nedokázal získat žádnou cennou trofej, avšak emoce mírní do té doby, dokud jmenování nebude oznámeno oficiálně.

"Abych byl upřímný, žádné konkrétní informace zatím nemám. Nechci to proto zatím komentovat, dokud to nebude oznámeno oficiálně. Jsem si jistý, že budu mezi prvními, koho FA bude kontaktovat," nechal se slyšet Kane v rozhovoru pro Sky Germany.

Během rozmluvy s novináři zavzpomínal na minulou sezonu, kdy pod Tuchelem bojoval o cenné trofeje v Bundeslize, Lize mistrů či DFB Pokalu. "Myslím, že ho znám velmi dobře. Je to fantastický trenér a člověk," dodal Kane