eFotbal

Odstartovala 2. Bundesliga. Je plná tradičních německých klubů. Podívejte se na deset nejvýznamnějších přestupů

Odstartovala 2. Bundesliga. Je plná tradičních německých klubů. Podívejte se na deset nejvýznamnějších přestupů
Odstartovala 2. Bundesliga. Je plná tradičních německých klubů. Podívejte se na deset nejvýznamnějších přestupůFlashscore
V pátek odstartovala také 2. Bundesligy a letos v ní hraje celá řada velkých klubů. Z první Bundesligy sestoupilo Schalke 04, Werder Brémy, Bielefeld a Kolín nad Rýnem. Už delší dobu se v druhé nejvyšší německé soutěži trápí také Hamburk, Norimberk a Hannover. Do soutěže navíc postoupily i ambiciózní Drážďany. Letos tedy bude zjevně 2. Bundesliga velmi napínavá. Server Bundesliga.com k příležitosti startu soutěže vybral deset nejzajímavějších přestupů. Podívejte se na ně s námi.
Reklama
Reklama

Simon Terodde

Přestup z Hamburk SV do Schalke 04

V Simonu Teroddem si Schalke zajistilo garantované góly na úrovni 2. Bundesligy. Třiatřicetiletý hráč je třetím nejlepším střelcem v historii soutěže (142. branek). Pouze Karl-Heinz Mödrath (151 gólů) a Dieter Schatzschneider (154) měli přesnější mušku než on.

Sledujte: 5 nejlepších gólů Terodde

Terodde je kromě střílení branek ve druhé lize také odborníkem na postup do ligy. Už dříve dotáhl k postupu Stuttgart (2017) a Kolín nad Rýnem (2019). Pokud by se Schalke vrátilo zpět do nejvyšší soutěže, Terodde u toho bude hrát téměř jistě klíčovou roli.

Robert Glatzel

Přestup z Cardiff City do Hamburk SV

Glatzel by měl v Hamburku nahradit Teroddeho. Ačkoliv německý útočník do Hamburku přestoupil z Cardiff City, jarní část sezóny 2020/21 strávil na hostování v Mainzu a pomohl klubu dvěma góly a asistencí k vyhnutí se sestupu. Glatzel tak už v minulé sezóně ukázal, že může hrát na bundesligové úrovni. Sedmadvacetiletý fotbalista v minulosti v Německu oblékal také dres Kaiserslauternu či Heidenheimu a jistě bude chtít odejitého Terodda řádně zastoupit.

Lukas Mai

Hostování z Bayernu Mnichov do Werderu Bremy

Hamburští velcí severoněmečtí soupeři Werder Brémy sestoupil z Bundesligy poprvé od roku 1980 a připojuje se tak v soutěži k největšímu rivalovi Hamburku. Klub, který v létě opustila česká legenda Theodor Gebre Selassie  by se do nejvyšší soutěže jistě rád vrátil. K tomu by měl dopomoci nový trenér Markus Anfang a obránce Lukas Mai.

Jednadvacetiletý hráč přišel na Weserstadion na hostování z Bayernu Mnichov. pro nadcházející kampaň. Vítěz evropského šampionátu hráčů do 21 let s Německem v loňské sezóně už svůj talent v lize ukázal. „Soupeři by se mě měli bát,“ cituje Bundesliga.com Maie a jeho odpověď na otázku, proč na hřišti na předsezónním soustředění Werderu vypadá tak soustředěně. Zajímavé střetnutí pro Lukase přijde 226. září, protože se na hřišti utká s bratrem Sebastianem v dresu Dynama Drážďan.

Sebastian Ernst

Přestup z Greuther Fürth do Hannoveru

V minulé sezóně sice Ernst postoupil s Greutherem Fürthem do Bundesligy, ale Hannover si Ernsta získal tím že ofenzivní záložník mohl vrátit se zpět do svého dětského klubu. Šestadvacetiletý ofenzivní záložník strávil totiž v Hannoveru 10 let (byl v něm od svých 11) a prošel klubovou mládeží. Poté však přestoupil do Magdeburgu a nyní zvolil přes Bundesligu návrat domů.

Ernst přispěl k postupu Fürthu sedmi góly a šesti asistencemi.

Fiete Arp

Hostování z Bayernu Mnichov do Holstein Kiel

Kiel se v loňské sezóně snažil, ale do Bundesligy prostě nepostoupil. K tomu by mu měl nyní pomoci talent Fiete Arp, který má v Kielu  osvěžit útočnou linii.

Sledujte: Arp v „nejúžasnějším okamžiku“ své kariéry “

Jednadvacetiletý mladík, stejně jako dříve zmíněný Mai, letos v létě podepsal smlouvu s Bayernem a nyní se vrací na sever Německa s Kielem, aby se zde rozehrál. "Jsem opravdu rád, že mám příležitost hrát za Kiel poblíž mého domova. V minulé sezóně hráli nějaký osvěžující fotbal a já jsem opět na straně úspěšné strany," uvedl po příchodu do Kielu Arp.

Etienne Amenyido

Přestup z VfL Osnabrück do St. Pauli

Etienne Amenyido má přinést do St. Pauli tempo a talent. Třiadvacetiletý fotbalista strávil poslední tři roky v Osnabrücku, kde pomohl klubu získat postup do 2. Bundesligy v sezóně 2018/19, ale v loňské sezóně nedokázal zastavit sestup, a to i přes gól v play-off proti Ingolstadtu. Amenyido by měl i v nadcházející sezóně opět způsobovat problémy s obanám 2. Bundesligy. „Jsem rád, že se nám podařilo zajistit podpis Amenyida,“ řekl hlavní trenér Pauli Timo Schultz. „Má obrovský potenciál,“ dodal.

Christopher Schindler

Přestup z Huddersfield Town do Norimberku

Schindler přichází vyztužit děravou obranu Norimberku.se Třicetiletý středový obrance strávil posledních pět sezón v Huddersfield Town a pomohl i klubu k senzačnímu postupu do anglické Premier League v roce 2018 pod vedením kouče Davida Wagnera.

Schindler v minulosti odehrál více než 150 utkání ve 2. Bundeslize za Michov 1860 a v Norimberku by měl převzít vůdčí roli, řekl o něm sportovní ředitel Norimberku Dieter Hecking.

Khaled Narey

Přestup z Hamburku do Fortuny Düsseldorf

Narey má za sebou, navzdory svému věku, dobrou kariéru. Po projití mládeží v Bayeru Leverkusen se připojil k Dortmundu a později i v Paderbornu, Fürth a Hamburku, kde působí od roku 2018 a v posledních třech sezónách byl první volbou pravého beka na HSV. Narey by měl pomoci Düsseldorfu navázat na jejich páté místo z minulé sezóny.

Pascal Testroet

Přestup z Erzgebirge Aue do Sandhausenu

Sandhausen hledal útočníka a v Pascalu Testroetovi věří, že ho našli. Třicetiletý hráč se v minulé sezóně postaral o 21 gólů Erzgebirge (nastřílel 12 gólů a připsal si devět asistencí).

„Chtěli jsme útočníka s vysokým počtem bodů, který proto vyzařuje nebezpečí z skórování sám a dokáže také velmi dobře využít své spoluhráče. Pascal velmi dobře zapadá do naší herní filozofie, protože je velmi silný zády k brance i v box,“ řekl trenér Stefan Kulovits po jeho příchodu.

Streli Mamba

Hostování z Kairatu do Hansa Rostock

Fanoušci Bundesligy, kteří si pamatují Streliho Mambu z dob jeho působení v Paderbornu, vědí o jeho kvalitách v útoku. Sedmadvacetiletý útočník se letos v létě připojil k mužstvu Hansa Rostock na hostování z kazašského klubu Kairat. Mamba při svém působení v Paderbornu v Bundeslize vstřelil pět branek.

"Se Strelim získáváme hráče, jehož rychlost může být skutečnou zbraní. Díky své individuální kvalitě rozšiřuje naše možnosti do budoucna. Těšíme se na rychlého útočníka, který již několikrát prokázal svůj potenciál skórování," uvedl k jeho příchodu sportovní ředitel Hansy Martin Pieckenhagen. V přípravě Mamba dvakrát skóroval do sítě Wolfsburgu a hattrick si připsal s berlínským AK ze čtvrté ligy.

Sancho je z Dortmundu definitivně pryč. Tito tři mladíci by ho prý měli být schopni nahradit

Zdroj: Bundesliga.com