eFotbal

Plzni pomohly k výhře nové tváře, Hyského vítěznou premiéru v Karviné kalí hned tři zranění. Baník remizoval

Plzni pomohly k výhře nové tváře, Hyského vítěznou premiéru v Karviné kalí hned tři zranění. Baník remizoval
Plzni pomohly k výhře nové tváře, Hyského vítěznou premiéru v Karviné kalí hned tři zranění. Baník remizovalFlashscore
Fotbalisté Karviné v úvodním přípravném utkání na novou sezonu porazili v polské Vladislavi druholigový celek Termalica Nieciecza 3:0. Slezané tak zvládli premiéru pod novým koučem Martinem Hyským. Baník Ostrava pak remizoval se Žilinou 1:1. Plzeň vyhrála nad Duklou Banská Bystrica těsně 2:1.
Reklama
Reklama

Karvinou poslal do vedení v 35. minutě Memič. O další góly se po změně stran postarali dva mladíci. Nejprve skóroval sedmnáctiletý Kačor a skóre uzavřel devatenáctiletý Nigerijec Ojora.  "Zápas splnil, co jsme čekali. Není jednoduché odehrát hned třetí den přípravy takový zápas. Bylo tam dost dobrých věcí, co od kluků budu chtít. Mám radost, že se povedl výsledek, i když v přípravě není tak důležitý. Bude tam ještě dost práce, musíme si zvykat na sebe, kluci si zvykali na způsob hry. Za mě spokojenost, ale mrzí mě tři hráči, co nedohráli kvůli zranění. Není to příjemné," konstatoval pro klubovou televizi Hyský.

Jak by se podle něj měla změnit hra Karviné? "Mám rád, když je mužstvo dominantní, když ví, kdy má podržet balon. Je to o rychlosti a o správnosti v rozhodování. Je to o sebevědomí hráčů. Když se povede výsledek, přesvědčují se hráči o správnosti cesty lépe. Chci, abychom hráli náročný fotbal. Věřím, že to do kluků dostaneme. Ve hře s balonem máme spoustu rezerv. Na to, že jsme spolu ale teprve třetí den, to nebylo špatné," hodnotil kouč.

Okomentoval i to, že dal šanci třem mladým hráčům. "Celkem to zvládli. Nejvýše cením Davida Planku, je zvyklý na způsob hry, byl klidný, nekazil. Zbylí dva mladíci hráli dorosteneckou ligu, před nimi je dlouhá cesta. Potenciál mají, ale musí pracovat a být trpěliví," konstatoval trenérský nováček na lavičce Karviné.

V plzeňském dresu pálili nováčci

Utkání nabídlo v prvním poločase spíše taktickou bitvu. První vážná situace přišla až ve 27. minutě, kdy si připsal dobrý zákrok brankář Viktorie Marián Tvrdoň. O chvíli později v ofenzivě zahrozila také Plzeň, ale Christope Kabongo se gólu nedočkal. Do kabin nakonec odcházel spokojenější slovenský tým, když se v koncovce prosadil Willwéber.

Viktoriáni po přestávce rychle odpověděli. Udeřili hned z první šance. Erik Jirka poslal přihrávku na Rubena Providence, který před odkrytou brankou nezaváhal. Skóre mohl překlopit na stranu západočeského týmu Metsokp, ale po úniku a následném zakončení skončil míč jen vedle tyče. Dvacet minut před koncem rozhodli Plzeňští o své výhře, když se trefil Corey Sené.

Přípravná utkání:MFK Karviná - Termalica Nieciecza 3:0 (1:0)Branky: 35. Memič, 52. Kačor, 61. Ojora.Karviná  I. poločas: Lapeš - Krčík, Svozil, Drobek, Fleišman - Planka, Čavoš - Memič, Ayaosi, Regáli - Vinícius. II. poločas: II. poločas: Ciupa - Raspopovič, Bergqvist, Carneiro, Muhammad - Žák, Moses - Mikuš, Ojora, Ražnatovič - Kačor. Trenér: Hyský.

Baník Ostrava - Žilina 1:1 (0:1)Branky: 54. Kubala - 45.+1 Bari.Ostrava - I. poločas: Letáček - Fukala, Frydrych, Pojezný, Kpozo - Buchta, Klíma, Boula, Šín, Holzer - Prekop. II. poločas: Markovič - Juroška, Uchenna, Blažek, Šehič - Adediran, Kubala, Nogha, Grygar, Rusnák - Tanko. Trenér: Hapal.

Viktoria Plzeň - Banská Bystrica 2:1 (0:1)Branky: 48. Providence, 70. Séne - 45.+1 Willwéber.Plzeň - I. poločas:  Tvrdoň - Hejda (17.Dweh), Séne, Míka - Kopic, Kalvach, Slončík, Cadu - Panoš, Kabongo - Vašulín. II. poločas: Tvrdoň - Dweh, Séne, Jemelka - Jirka, Míka, Sojka, Mosquera - Bello, Providence - Metsoko. Trenér: Koubek.