eFotbal

Překvapení na účet Brazílie! Kanárci končí na turnaji Copa América už ve čtvrtfinále

Překvapení na účet Brazílie! Kanárci končí na turnaji Copa América už ve čtvrtfinále
Překvapení na účet Brazílie! Kanárci končí na turnaji Copa América už ve čtvrtfináleFlashscore
Brazílie musí překousnout velké zklamání. Kanárci musí zapomenout na to, že ovládnou mistrovství Jižní Ameriky. S turnajem Copa América se loučí už ve čtvrtfinále, když v Las Vegas podlehli Uruguayi po penaltovém rozstřelu. Do semifinále postoupila i Kolumbie po vysoké výhře nad Panamou.
Reklama
Reklama

Brazilci už v základní skupině dvakrát remizovali, ale stejně byli proti Uruguayi favority. Jenže gólově se nedokázali prosadit, třeba i proto, že jim chyběl jejich nejlepší hráč Vinicius Júnior, který zápas kvůli karetnímu trestu sledoval jen v roli diváka z tribuny. A tak zápas dospěl do penaltového rozstřelu, kde favorit dvakrát minul, což znamenalo konečnou.

Kanárci vyhráli prestižní šampionát naposledy v roce 2019, v roce 2021 se dostali alespoň do finále, kde prohráli s Argentinou. Pro Uruguay jde naopak o velký úspěch. Do semifinále prošla poprvé od roku 2011, kdy navíc celý turnaj vyhrála.

Ve druhém nedělním čtvrtfinále si rozjetá Kolumbie poradila s outsiderem z Panamy v poměru 5:0, když už v poločase vedla o tři góly.

Mistrovství Jižní Ameriky - čtvrtfinále:Kolumbie - Panama 5:0 (3:0)Branky: 8. Jh. Córdoba, 15. Ja. Rodríguez z pen., 41. Díaz, 70. Ríos, 90+4. Borja z pen.Uruguay - Brazílie 0:0, na penalty 4:2

Po Argentině také Kanaďané prošli do semifinále turnaje Copa América po penaltách