eFotbal

Slovan Liberec v generálce na ligu remizoval s maďarským soupeřem, trefil se Frýdek

Slovan Liberec v generálce na ligu remizoval s maďarským soupeřem, trefil se Frýdek
Slovan Liberec v generálce na ligu remizoval s maďarským soupeřem, trefil se FrýdekFlashscore
Fotbalisté Slovanu Liberec v generálce na novou sezonu Chance ligy remizovali v rakouském Hellmonsödtu s maďarským celkem Puskás Akadémia FC 1:1. Po bezbrankovém poločase se soupeř Slovanu ujal vedení, ale svěřenci trenéra Radoslava Kováče stihli vyrovnat, když se osm minut před koncem trefil Christian Frýdek.
Reklama
Reklama

Úvod utkání nabídl z obou stran opatrnou podívanou. O první střelu na bránu, která nakonec byla jedinou v úvodním dějství, se postaral ve 27. minutě Michael Rabušic, kterého vysunul Icha. Kanonýr ale na brankáře tvrdou ranou nevyzrál.

Pět minut po přestávce přišla první velká šance maďarského celku. Střela z hranice velkého vápna však letěla těsně vedle tyče Bačkovského svatyně. V 52. minutě se zastřeloval Frýdek, když byl u rohu velkého vápna faulován. Mířil do šibenice, ale branku nakonec těsně minul.

Plzeňská generálka skončila divokou přestřelkou! Znovu se trefil Kabongo, Červ se zranil

V 69. minutě se poprvé měnilo skóre po hezké kombinaci maďarského celku, kdy byl na hranici malého vápna nejdůraznější Mikael Soisalo a doklepl míč do sítě - 0:1. V další šanci podržel Slovan parádním zákrokem Bačkovský.Deset minut před koncem přišla trojí šance Slovanu. Zyba pálil z úhlu na přední tyč do nohou brankáře, Letenay dorážkou trefil také Markeka a Pourzitidis vše zakončil střelou vedle.

O dvě minuty později už ale bylo srovnáno. Kok ve spolupráci s Nyarkem vybojovali míč u autové čáry, první jmenovaný našel těsně za vápnem Christiana Frýdka, a ten střelou po zemi k tyči nedal brankáři šanci a stanovil konečný výsledek na 1:1.

"Byl to jednoznačně nejlepší soupeř na rakouském soustředění. Jsem hrozně rád, jak nás prověřil. Zápas měl určitou kvalitu, ale od nás to byl nejslabší výkon z těch tří. Jsem rád za vyrovnání. Vždy je dobře, když se povede srovnat," citoval klubový web nového trenéra Slovanu Radoslava Kováče.

Přípravné utkáníFC Slovan Liberec - FC Puskás Akadémia 1:1 (0:0)Branky: 82. Frýdek - 69. SoisaloFC Slovan Liberec: Bačkovský - Plechatý (60. Pourzitidis), Ševínský, Mikula (46. Halinský) - Koželuh (60. Preisler), Varfolomejev (68. Nyarko), Icha (78. Zyba), Ghali (65. Dulay) - Hlavatý (78. Kok), Rabušic (C) (46. Letenay), Višinský (46. Frýdek)