eFotbal

Straka: Prohry vám kolikrát ukážou, jak kdo na tom charakterově je. Musíme se tomu teď postavit čelem

Straka: Prohry vám kolikrát ukážou, jak kdo na tom charakterově je. Musíme se tomu teď postavit čelem
Straka: Prohry vám kolikrát ukážou, jak kdo na tom charakterově je. Musíme se tomu teď postavit čelemFlashscore
V neděli se v rámci české nejvyšší soutěže představí také západočeská Plzeň, kterou papírově čeká jednoduchá mise, neboť míří na půdu zatím posledního celku tabulky. České Budějovice se také v této sezoně trápí a zatím jsou bez jediného získaného bodu.
Reklama
Reklama

Plzeň ve čtvrtek zdolala ukrajinský Kryvbas Kryvyj Rih i v odvetě a ve 4. předkole Evropské ligy narazí na skotské Hearts. Předtím Viktoria nastoupí v Českých Budějovicích, s nimiž od října 2006 v lize 25 duelů za sebou neprohrála a v posledních sedmi zvítězila. Trenér František Straka se ve třetím utkání po příchodu na lavičku Dynama pokusí s týmem favorita překvapit a poprvé bodovat. Zkušený kouč v minulosti vedl právě i Plzeň.

„Z prohry proti Boleslavi jsme byli hodně zklamaní. Ale musíme najít pozitiva, která tam určitě byla. Na těch to musíme postavit. Podle mého názoru byl první poločas z naší strany velmi slušný a měli jsme šance. Není to o tom jen vyhrávat. Prohry vám kolikrát ukážou, jak kdo na tom charakterově je. Musíme se tomu teď postavit čelem a jedeme dál. Musíme makat v dalších zápasech,“ nechal se slyšet kouč Dynama František Straka.

TRPIŠOVSKÝ DOSTAL NA LAVIČCE SLAVIE ZABRAT A V PŮLI MĚNIL BARVY. PO GÓLU TO BYLA HEKTIKA, POMOHLI STŘÍDAJÍCÍ HRÁČI, VĚDĚL

Plzeň si díky náročnému programu nechala odložit následující utkání s Olomoucí. Ligová fotbalová asociace (LFA), která v Česku řídí profesionální soutěže, o tom informovala v tiskové zprávě. Náhradní termín zatím neurčila. Prioritou Viktorie však bude uspět v neděli na Střeleckém ostrově a udržet krok s pražskými kluby.

„Musíme opět přepnout na ligu. Na rozdíl od minulého zápasu s Karvinou už budeme muset sáhnout k rotaci hráčů. Končí druhý anglický týden, navíc je to tři dny po vyčerpávajícím zápase s Kryvbasem v těžkých klimatických podmínkách. Zamyslíme se nad tím, změny se dají očekávat,“ zaznělo z úst kouče Plzně Miroslava Koubka.

Předpokládané sestavy:

Č. Budějovice: Fendrich - Kotula, Havel, Čoudek, Trummer - Šigut, Hubínek, Suchan, Čermák, Zíka - Ondrášek.

Plzeň: Tvrdoň - Dweh, Hranáč, Jemelka - Cadu, Kalvach, Panoš, Havel - Jirka, Šulc - Vašulín.

Foto: FC Viktoria Plzeň