eFotbal

Most vytasil ve třetí lize posilu z Anglie, Horváth ji našel v rádiu. I tak přišla porážka

Most vytasil ve třetí lize posilu z Anglie, klub angažoval brankáře Tomáše Holého.
Most vytasil ve třetí lize posilu z Anglie, klub angažoval brankáře Tomáše Holého.ČTK / imago sportfotodienst / Dennis Goodwin
Trenér Pavel Horváth má za sebou neúspěšnou premiéru na lavičce třetiligového Baníku Most Souš. Jeho svěřenci prohráli s teplickou rezervou 0:1 a fanoušci jen mrzutě konstatovali, že bída pokračuje. Most je totiž až čtrnáctý a na poslední místo má náskok jediného bodu. Nic to ale nemění na úkolu, který nový kouč od vedení dostal. Tím je záchrana třetí ligy. Bývalý lodivod Domažlic a někdejší opora Plzně v její slavné éře přivítal v klubu i další známou posilu. Most totiž angažoval brankáře Tomáše Holého.
Reklama
Reklama

Jak se to seběhlo, že kromě trenéra Horvátha angažoval klub i další známé jméno? To nový kouč severočeského klubu prozradil pro iSport.cz. Pomohlo k tomu i to, že se Horváth začal věnovat kromě fotbalu i práci v médiích. "Byl u mě hostem v Horviho desítce, pořadu, který mám v rádiu," konstatoval nový trenér Baníku Most Souš.

Když přišel na to, že je gólman bez angažmá, nelenil ani chvilku a pokusil se jej získat. "Navíc se s ním zná z působení ve Spartě mostecký sportovní manažer Petr Glaser. Slovo dalo slovo, chtěl to zkusit a je tady. Věřím, že nám pomůže na hřišti i mimo něj,“ konstatoval Horváth.

Holý se vrací do Česka po sedmi letech. V lednu 2017 odešel ze Sparty do anglického Gillinghamu, za který odchytal ve třetí nejvyšší soutěži 107 zápasů. Následoval přestup do celku Ipswich Town, který je letos nováčkem Premier League. Poslední dvě sezóny odchytal Holý v League One, tedy ve třetí nejvyšší soutěži, v klubu Carlisle United. Tam si připsal 73 startů. V české nejvyšší soutěži zaknihoval 22 startů za Zlín.

V Baníku Most-Souš se dohodl zatím na půlročním působení. S týmem trénoval poprvé v pátek za deštivého počasí. Na to podle klubových stránek reagoval s úsměvem, na něco takového je ze severu Anglie zvyklý... S posílenou teplickou rezervou pak inkasoval při premiéře jediný gól a jeho tým prohrál 0:1.