eFotbal

Náhrada za Neuera? Kompany hledí směrem k Liverpoolu a chce využít příchodu Mamardašviliho

Kariéra německého gólmana Manuela Neuera se pomalu blíží ke konci
Kariéra německého gólmana Manuela Neuera se pomalu blíží ke konciFC Bayern Mnichov
Bavorský gigant si bude muset začít zvykat na fakt, že musí hledět do budoucna bez přítomnosti dlouholeté týmové jedničky Manuela Neura (28). Již v minulé sezoně byl delší dobu mimo hru, když jej po nehodě na lyžích musel mezi třemi tyčemi zastoupit Sven Ulreich (36). V Mnichově však chtějí v létě novou tvář a přijít by mohla z Liverproolu.
Reklama
Reklama

Podle britského listu The Sun přišla chvíle, kdy nebude Neuerovi prodloužena smlouva. V závěru minule sezony dostal prodloužení o další rok, ale stejně jako v případě Müllera se očekává, že je to poslední sezony v Bayernu. 

Přestavba týmu pod taktovkou belgického stratéga Vincenta Kompanyho tak bude pokračovat a nebude se jednat o malé změny. Neuera by mohl mezi třemi tyčemi nahradit brazilský gólman Alisson Becker (32). 

Jeho jméno je spojováno s koncem v Liverpoolu, neboť Reds toto léto utráceli miliony za překvapení letošního Eura Giorgiho Mamardašviliho. Součástí domluvy bylo, že do příštího léta zůstane ve Valencii, ale poté by se měl stát na Anfieldu novou jedničkou. 

Becker byl spojován s odchodem již během léta, zajímaly se o něj především saúdskoarabské kluby, ale exotická destinace belgického reprezentanta nezaujala. Německá Bundesliga by mohla být mnohem lákavější.