eFotbal

Vystřílí si talentovaný útočník další šanci ve Spartě? Kladno je pecka, září Tesař v ČFL

Talentovaný útočník Jiří Tesař a jeho gólová radost.
Talentovaný útočník Jiří Tesař a jeho gólová radost.SK Kladno
Dobrovolně svlékl rudý dres Sparty a šel na zkušenou, aby mistrovskému klubu z Letné ukázal, že na to má. Mladý útočník Jiří Tesař teď září v dresu třetiligového Kladna, kde je s šesti trefami jeho nejlepším střelcem. A v B skupině ČFL mu mezi kanonýry patří třetí příčka. „Jsem tu moc spokojený, všechno funguje, je to pecka,“ svěřil se hráč klubové televizi.
Reklama
Reklama

V minulé sezoně poslala Sparta mladého útočníka rozehrát do týmu Loko Vltavín. Tesař v holešovickém klubu zasáhl do 24 duelů, které proměnil ve čtyři branky. V létě dostal šanci v přípravě rezervy, Letenští se ale nakonec rozhodli dát prostor ve druhé lize jiným kopáčům. A tak měl mladý útočník na výběr. Návrat do Vltavínu nebo působení v jiném klubu. A u Tesaře vyhrála touha, zkusit si fotbal mimo Spartu.

"Máme neuvěřitelně pracovitý tým, který maká od první minuty. Odměnou jsou pro nás dobré výsledky a pro mě osobně jsem to góly. Neustále pracuji na tom, abych je dával,“ zářil opakovaně v rozhovorech pro klubovou televizi.

Může se stát, že po podzimu zavolají z Letné a budou chtít hráče předčasně zpět. On si zatím myslí, že ideální by bylo odkroutit celou sezonu v kladenském dresu. "Jsem fakt spokojený, všechno je pecka. Chtěl bych tady být i dál,“ nechal se slyšet.

Nadšený z pracovitosti i přístupu hráče je kladenský trenér Zdeněk Hašek. Hráče viděl v akci v přípravě s Vltavínem, a když zaznamenal, že by tam měl Tesař hrát i na podzim, pokusili se Středočeši šikovného hráče získat a povedlo se. "Líbilo se mu to, jak chceme hrát a teď se mu u nás daří. Přitom to má složité, zvyká si na to, jak funguje fotbal mimo Spartu, že není v profi fotbale,“ hlásí kouč.

Góly sice na Tesařově kontě narůstají, kouč ale věří tomu, že v kladenském dresu odehraje útočník celý soutěžní ročník. "Máme se Spartou velmi dobré vztahy. Uvidíme, ještě je před námi sedm podzimních utkání, ale dohodnutí jsme na celý rok,“ konstatuje s tím, že každý zápas v dospělém fotbale se mladému hráči hodí jako velká zkušenost.

Třeba v kladenském dresu vyroste natolik, že po roce Sparta bude vědět, jaký poklad v hráči má. "Moc bych Jirkovi přál, aby se pak v profesionálním fotbale chytil a prosadil. Musí dál pracovat a pak se uvidí,“ dodává kladenský trenér Hašek.