eFotbal

Defenziva Sparty dělá chyby, najít slabinu Slavie je těžké, je favoritem, tuší expert před derby

Derby Slavie se Spartou je největším svátkem. Pro komentátora Jana Homolku jsou mírným favoritem sešívaní.
Derby Slavie se Spartou je největším svátkem. Pro komentátora Jana Homolku jsou mírným favoritem sešívaní.SK Slavia Praha
Svátek českého fotbalu se blíží. Slavné derby Slavie se Spartou napíše už v neděli v Edenu svůj 312. díl. O náboj je postaráno, hrát se bude o první místo. Na zápas se pochopitelně těší i komentátor O2 TV Sport Jan Homolka, jenž si během kariéry zachytal za Spartu a z působení v Xaverově dobře zná i kouče Slavie Jindřicha Trpišovského. O derby "S" se ze všech možných úhlů pohledu rozpovídal v dalším vydání podcastu Livesport Daily.
Reklama
Reklama

Všechna tři ligová derby v minulé sezoně, ve které se z druhého titulu v řadě radovala Sparta, skončila remízou. Vyrovnaná bitva se čeká i tentokrát, oba týmy dělí v tabulce Chance Ligy aktuálně tři body – Slavia jich má 25, Sparta 22. Pro oba celky, které aktuálně procházejí velmi náročným programem i v evropských pohárech, půjde samozřejmě o jeden z vrcholů celého podzimu.

"Mírným, ale opravdu mírným favoritem je asi Slavia, ovšem jen kvůli tomu, že hraje doma. Sparta má největší slabinu aktuálně v defenzivě, dělá zbytečné chyby, kvůli kterým dostává laciné góly. Najít ovšem nějakou velkou slabinu u Slavie je v tuhle chvíli hodně těžká písemka. Na zápas se samozřejmě těším, i když z pohledu komentátora to je ten absolutně nejtěžší, protože je po něm vždycky někdo z diváků nespokojený a něco vám vyčte, tak to prostě je," říká fotbalový komentátor Jan Homolka. 

Livesport Daily #360: Derby? Nejtěžší zápas i pro komentátora. Mírný favorit je Slavia, říká HomolkaLivesport

V dnešní epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Emoce a kameru mezi střídačkami.

Program a poslední výsledky obou rivalů.

Absenci hokejového derby pražských "S".

Dílčí příběhy nedělního derby.

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách – Spotify a Apple Podcasts.